Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Nucile reduc riscul de a dezvolta cancer și previn bolile de inimă. În plus, mențin sănătatea creierului.
Nucile se spune că susțin sănătatea creierului. De fapt, există atât de mult interes pentru aceste încât, în ultimii 50 de ani, oamenii de știință și experții din industrie s-au adunat anual la Universitatea din California, Davis, pentru o conferință în care se discută cele mai recente cercetări privind benficiile nucilor, arată Healthline.
Nucile au o activitate antioxidantă mai mare decât orice alt astfel de aliment. Această activitate provine din vitamina E, melatonină și compușii plantelor numiți polifenoli, care sunt deosebit de nuci. Un studiu preliminar, mic, la adulți sănătoși a arătat că dacă mănâncă o masă bogată în nuci a prevenit deteriorarea oxidativă a colesterolului "rău" după masă. Astfel, nucile pot prevenit ateroscleroza.
Nucile sunt semnificativ mai mari în omega-3 grăsime. Conținutul de omega-3, inclusiv din nuci, se numește acid alfa-linolenic. Este o grăsime esențială, ceea ce înseamnă că trebuie inclusă în dietă. Potrivit Institutului de Medicină, aportul adecvat de acid alfa-linoleic este 1.6 și 1.1. grame pe zi pentru bărbați, respectiv femei. O singură porție de nuci respectă acest ghid.
Studiile observaționale au arătat că fiecare gram de acid alfa-linoleic mâncat pe zi scade riscul de a muri de boli de inimă cu 10%.
Inflamația se află la originea multor boli, inclusiv boli de inimă, diabet de tip 2, boala Alzheimer și cancer și poate fi cauzată de stresul oxidativ. Polifenolii din nuci pot ajuta la combaterea acestui stres oxidativ și a inflamației.
Vezi și: Apa cu orez, tratament pentru părul fragil și uscat. Cum o prepari acasă, în 5 minute
Nucile au capacitatea de a menține sănătatea intestinului. O compoziție nesănătoasă a microbiotei poate contribui la inflamația și bolile din intestin și din alte părți ale corpului, crescând riscul de obezitate, boli de inimă și cancer.
Ceea ce mănânci poate influenta semnificativ starea microbiotei tale. Consumul de nuci poate fi o modalitate de a sprijini sănătatea microbiotei și a intestinului. Când 194 de adulți sănătoși au mâncat 43 de grame de nuci în fiecare zi timp de opt săptămâni, au avut o creștere semnificativă a bacteriilor benefice, comparativ cu cei care nu au mâncat nuci, mai arată Healthline.
Studiile observaționale sugerează că un consum regulat de nuci poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerele mamare, de prostată și colorectale. După cum s-a menționat mai devreme, nucile sunt bogate în polifenol. Anumiți microbi intestinali îi pot converti în compuși numiți urolitini.
Urolitinele pot avea proprietăți antiinflamatorii în intestin, ceea ce poate fi o modalitate prin care consumul de nuci ajută la protejarea împotriva cancerului colorectal. Acțiunile antiinflamatorii ale urolitinilor ar putea ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva altor tipuri de cancer. Mai mult, urolitinele au proprietăți asemănătoare hormonilor care le permit să blocheze receptorii hormonali din corpul tău. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de cancer legat de hormoni, în special cancere de sân și de prostată.
Vezi și: Alzheimer, diagnostic prin analize de sânge. Cum se procedează
Studiile observaționale sugerează că unul dintre motivele pentru care nucile sunt legate de un risc mai mic de diabet de tip 2 este că ajută la controlul greutății. Excesul de greutate creste riscul de glicemie ridicata si diabet. Cu toate acestea, consumul de nuci poate ajuta la controlul glicemiei prin mecanisme dincolo de influența lor asupra controlului greutății.
Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Unele studii sugerează că consumul de nuci poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, inclusiv la persoanele cu hipertensiune arterială și la persoanele sănătoase atunci când sunt stresate.
Nucile pot îmbunătăți ușor beneficiile tensiunii arteriale. Acest lucru este important, deoarece diferențele mici în tensiunea arterială sunt considerate a avea un impact mare asupra riscului de deces din cauza bolilor de inimă.
Pe măsură ce îmbătrânești, o bună funcționare fizică este esențială pentru menținerea mobilității și a independenței. Un lucru care vă poate ajuta să vă mențineți abilitățile fizice este obiceiul alimentar sănătos.
Într-un studiu observațional de peste 18 ani la peste 50.000 de femei în vârstă, oamenii de știință au descoperit că cei cu cele mai sănătoase diete au avut un risc cu 13% mai mic de afectare fizică. Nucile s-au numărat printre alimentele care au avut cea mai mare contribuție la o dietă sănătoasă.
Poate fi doar o coincidență faptul că o coajă a unui nuc arată ca un creier mic, dar cercetările sugerează că acest fruct uscat poate fi într-adevăr bună pentru mintea ta. Studiile pe animale au descoperit că nutrienții din nuci, inclusiv grăsimile polinesaturate, polifenolii și vitamina E, pot ajuta la reducerea daunelor oxidative și a inflamației din creier.
Studiile observaționale la adulții mai în vârstă au legat consumul de nuci de o mai bună funcționare a creierului, inclusiv o viteză de procesare mai rapidă, mai multă flexibilitate mentală și o memorie mai bună.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.