Nucile, efect anticancer. 9 motive pentru care ar trebui să le incluzi în dietă

Nucile reduc riscul de a dezvolta cancer și previn bolile de inimă. În plus, mențin sănătatea creierului.
Nucile se spune că susțin sănătatea creierului. De fapt, există atât de mult interes pentru aceste încât, în ultimii 50 de ani, oamenii de știință și experții din industrie s-au adunat anual la Universitatea din California, Davis, pentru o conferință în care se discută cele mai recente cercetări privind benficiile nucilor, arată Healthline.
Nucile, bogate în antioxidanți care scad colesterolul
Nucile au o activitate antioxidantă mai mare decât orice alt astfel de aliment. Această activitate provine din vitamina E, melatonină și compușii plantelor numiți polifenoli, care sunt deosebit de nuci. Un studiu preliminar, mic, la adulți sănătoși a arătat că dacă mănâncă o masă bogată în nuci a prevenit deteriorarea oxidativă a colesterolului "rău" după masă. Astfel, nucile pot prevenit ateroscleroza.
Nucile, conținut ridicat de Omega 3. Efect asupra bolilor de inimă
Nucile sunt semnificativ mai mari în omega-3 grăsime. Conținutul de omega-3, inclusiv din nuci, se numește acid alfa-linolenic. Este o grăsime esențială, ceea ce înseamnă că trebuie inclusă în dietă. Potrivit Institutului de Medicină, aportul adecvat de acid alfa-linoleic este 1.6 și 1.1. grame pe zi pentru bărbați, respectiv femei. O singură porție de nuci respectă acest ghid.
Studiile observaționale au arătat că fiecare gram de acid alfa-linoleic mâncat pe zi scade riscul de a muri de boli de inimă cu 10%.
Nucile reduc riscul de inflamație și previn apariția bolii Alzheimer
Inflamația se află la originea multor boli, inclusiv boli de inimă, diabet de tip 2, boala Alzheimer și cancer și poate fi cauzată de stresul oxidativ. Polifenolii din nuci pot ajuta la combaterea acestui stres oxidativ și a inflamației.
Vezi și: Apa cu orez, tratament pentru părul fragil și uscat. Cum o prepari acasă, în 5 minute
Nucile mențin sănătatea intestinului
Nucile au capacitatea de a menține sănătatea intestinului. O compoziție nesănătoasă a microbiotei poate contribui la inflamația și bolile din intestin și din alte părți ale corpului, crescând riscul de obezitate, boli de inimă și cancer.
Ceea ce mănânci poate influenta semnificativ starea microbiotei tale. Consumul de nuci poate fi o modalitate de a sprijini sănătatea microbiotei și a intestinului. Când 194 de adulți sănătoși au mâncat 43 de grame de nuci în fiecare zi timp de opt săptămâni, au avut o creștere semnificativă a bacteriilor benefice, comparativ cu cei care nu au mâncat nuci, mai arată Healthline.
Nucile reduc riscul de cancer
Studiile observaționale sugerează că un consum regulat de nuci poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerele mamare, de prostată și colorectale. După cum s-a menționat mai devreme, nucile sunt bogate în polifenol. Anumiți microbi intestinali îi pot converti în compuși numiți urolitini.
Urolitinele pot avea proprietăți antiinflamatorii în intestin, ceea ce poate fi o modalitate prin care consumul de nuci ajută la protejarea împotriva cancerului colorectal. Acțiunile antiinflamatorii ale urolitinilor ar putea ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva altor tipuri de cancer. Mai mult, urolitinele au proprietăți asemănătoare hormonilor care le permit să blocheze receptorii hormonali din corpul tău. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de cancer legat de hormoni, în special cancere de sân și de prostată.
Vezi și: Alzheimer, diagnostic prin analize de sânge. Cum se procedează
Nucile, control în gestionarea diabetului de tip 2
Studiile observaționale sugerează că unul dintre motivele pentru care nucile sunt legate de un risc mai mic de diabet de tip 2 este că ajută la controlul greutății. Excesul de greutate creste riscul de glicemie ridicata si diabet. Cu toate acestea, consumul de nuci poate ajuta la controlul glicemiei prin mecanisme dincolo de influența lor asupra controlului greutății.
Nucile scad tensiunea arterială
Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Unele studii sugerează că consumul de nuci poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, inclusiv la persoanele cu hipertensiune arterială și la persoanele sănătoase atunci când sunt stresate.
Nucile pot îmbunătăți ușor beneficiile tensiunii arteriale. Acest lucru este important, deoarece diferențele mici în tensiunea arterială sunt considerate a avea un impact mare asupra riscului de deces din cauza bolilor de inimă.
Nucile susțin îmbătrânirea sănătoasă
Pe măsură ce îmbătrânești, o bună funcționare fizică este esențială pentru menținerea mobilității și a independenței. Un lucru care vă poate ajuta să vă mențineți abilitățile fizice este obiceiul alimentar sănătos.
Într-un studiu observațional de peste 18 ani la peste 50.000 de femei în vârstă, oamenii de știință au descoperit că cei cu cele mai sănătoase diete au avut un risc cu 13% mai mic de afectare fizică. Nucile s-au numărat printre alimentele care au avut cea mai mare contribuție la o dietă sănătoasă.
Nucile mențin sănătatea creierului
Poate fi doar o coincidență faptul că o coajă a unui nuc arată ca un creier mic, dar cercetările sugerează că acest fruct uscat poate fi într-adevăr bună pentru mintea ta. Studiile pe animale au descoperit că nutrienții din nuci, inclusiv grăsimile polinesaturate, polifenolii și vitamina E, pot ajuta la reducerea daunelor oxidative și a inflamației din creier.
Studiile observaționale la adulții mai în vârstă au legat consumul de nuci de o mai bună funcționare a creierului, inclusiv o viteză de procesare mai rapidă, mai multă flexibilitate mentală și o memorie mai bună.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.