Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Secretul detoxifierii perfecte după mesele îmbelșugate. Acest ceai nu doar că îți curăță corpul de toxine, dar îți oferă și un boost de energie, reducând inflamațiile și protejându-te de răceli. Vei...
Acest ceai combină proprietățile antioxidante și antiinflamatoare ale ghimbirului, efectele detoxifiante ale lămâii și aroma caldă și benefică a scorțișoarei, fiind perfect pentru a-ți susține corpul în sezonul rece.
Vezi și:
Ingrediente:
1 lingură de ghimbir proaspăt ras (sau 1/2 linguriță ghimbir pudră);
1 baton de scorțișoară (sau 1/2 linguriță scorțișoară pudră);
1 lingură de suc proaspăt de lămâie;
1 linguriță de miere (opțional, pentru gust);
300 ml apă fierbinte.
Mod de preparare:
Adaugă ghimbirul și scorțișoara în apa fierbinte.
Lasă amestecul să infuzeze timp de 10 minute, acoperind cana pentru a păstra toate uleiurile esențiale.
Strecoară lichidul (dacă ai folosit ingrediente proaspete).
Adaugă sucul de lămâie și mierea, amestecând bine.
Servește ceaiul cald, savurând aroma și beneficiile lui.
- Detoxifiere naturală
- Susține imunitatea
- Îmbunătățește circulația
- Reduce inflamațiile
- Energizant natural
Ghimbirul stimulează digestia și accelerează metabolismul, ajutând corpul să elimine toxinele. Ghimbirul conține compuși activi precum gingerolul și shogaolul, care stimulează funcția ficatului și ajută la eliminarea toxinelor prin creșterea producției de enzime antioxidante.
Un studiu publicat în Journal of Food Science a demonstrat că ghimbirul are un puternic efect hepatoprotector.
Lămâia este bogată în vitamina C, esențială pentru prevenirea răcelilor. Lămâia ajută la neutralizarea radicalilor liberi, susținând funcția renală și echilibrul pH-ului, ceea ce facilitează eliminarea toxinelor.
Scorțișoara are proprietăți de stimulare a circulației sângelui și menține temperatura corpului în zilele friguroase.
Scorțișoara conține eugenol și cinamaldehidă, substanțe cu proprietăți antimicrobiene, care inhibă dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor.
Cercetările din Journal of Applied Microbiology arată că scorțișoara este eficientă împotriva unor agenți patogeni comuni ai tractului respirator.
Mai mult, scorțișoara a fost intens studiată pentru efectele sale asupra metabolismului glucozei. Potrivit unui articol publicat în Diabeters Care, consumul regulat de scorțișoară poate reduce nivelul glicemiei și al colesterolului LDL, având un efect benefic asupra persoanelor cu diabet de tip 2.
De asemenea, scorțișoara îmbunătățește circulația sângelui prin reducerea tensiunii arteriale, conform unui studiu publicat în Annals of Family Medicine.
Ghimbirul și scorțișoara au efecte antiinflamatoare, ideale pentru a combate rigiditatea și durerile articulare pe timpul iernii.
Aroma caldă a scorțișoarei și efectul tonic al ghimbirului oferă un boost de energie.
Savurează acest ceai în fiecare dimineață sau după-amiază pentru a-ți purifica organismul și pentru a te încălzi în zilele friguroase!
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.