Fost șef FDA: Am subestimat rolul măștilor de protecție de calitate și de înaltă calitate

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un fost șef FDA, dr Scott Gottlieb, a declarat într-un interviu pentru presa americană că oficialii au supraestimat ”utilitatea distanței fizice” în răspândirea COVID. 

Postul american de televiziune CNBC a difuzat un interviu cu dr Scott Gottlieb, fostul șef al FDA, Administrația Federală a Alimentelor și Medicamentului din SUA, în care fostul oficial declară că unele măsuri de combatere a pandemiei au fost supra-evaluate, iar albele sub-evaluate. Dr. Scott Gottlieb susține că autoritățile "au supraestimat utilitatea distanței fizice, deoarece gripa se răspândește predominant prin transmiterea picăturilor, și știm că picăturile nu se răspândesc mai mult de aproximativ 6 metri". Acesta a mai precizat: ”Am subestimat rolul măștilor de calitate a aerului și de înaltă calitate, deoarece am subapreciat faptul că acest lucru se răspândea prin transmisia cu aerosoli”, potrivit Antena 3.

Conform aceleiași surse, medicul Remus Mihalcea a subliniat că medicii de Terapie Intensivă tratează pacienții COVID, poartă masca PFP2 sau PFP3 și nu s-au îmbolnăvit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel