Fructele de pădure, efect neașteptat asupra mușchilor. De ce să le consumi după antrenament

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructe de pădure     Foto Pexels
Fructe de pădure Foto Pexels

Consumul de fructe de pădure are un efect interesant asupra mușchilor. Specialiștii le recomandă după un antrenament.

Știm cu toții că antrenamentul ar trebui să fie o parte esențială a rutinei noastre zilnice. Și, deși ni se spune că arderea caloriilor ne poate ajuta să ne simțim mai energici, la finalul unui anternament ne simțim epuizați. Durerea musculară (sau febra musculară) sugerează că mușchii au făcut un efort prea mare și mușchii sunt încordați. Deși o astfel de epuizare este văzută ca un semn bun, există și modalități prin care poți combate acest lucru cu alimente bogate în antioxidanți.

De ce fructele de pădure sunt o gustare excelentă după antrenament

După un antrenament, probabil că vom fi foarte precauți cu privire la caloriile pe care le putem consuma, după ce ne-am antrenat intens pentru a arde grăsimile și a ne tonifica mușchii. Prin urmare, avem nevoie de un grup de alimente care să îmbunătățească sănătatea, mai degrabă decât să ofere carbohidrați. Acesta este motivul pentru care fructele de pădure sunt o gustare excelentă după antrenament.

Acestea conțin polifenoli, care sunt antioxidanți din plante. De altfel, sunt râvniți pentru capacitatea lor de a proteja celulele de deteriorare.

Polifenolii din fructe de pădure ajută la atenuarea inflamației și durerilor musculare.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Adevărul despre dieta vegană: cât de sănătoasă este în realitate

Stratul extern are, de asemenea, antocianine care nu sunt altceva decât flavonoide care le dau o culoare grozavă. Cu toate acestea, puțini oameni știu că antocianinele pot îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce poate fi util după o sesiune intensă la sală.

Fie că este vorba de căpșuni, zmeură sau afine pe care alegi să le consumi, acestea sunt făcute din carbohidrați complecși care pot crește nivelul de energie atunci când te simți epuizat după efort.

Puteți alege să faceți un bol de smoothie cu fructe de acai și merișoare sau să amestecați niște mure și căpșuni împreună cu shake-ul de proteine. Dar trebuie să le includeți în dietă sau să le luați ca gustări după o rutină obositoare de sală, pentru un plus de energie.

Află detalii AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel