Fructul care învinge insomnia și te ajută să adormi repede

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Insomnia, somn
Insomnia, somn
  • Insomnia, somn

Cum? Un fruct care învinge insomnia? Da! Se numește quenepa sau lime-ul spaniol.

Quenepa - cunoscut și sub numele de melicoccus bijugatus, guinep și Lime spaniol - este originar din America Latină. Fructul a fost mult timp lăudat atât pentru gustul său excelent, cât și pentru capacitatea sa de a lupta împotriva uneia dintre cele mai frustrante afecțiuni ale timpului nostru modern: insomnia.

Quenepa - fructul care învinge insomnia

 

Triptofanul este un aminoacid crucial pentru buna funcționare a organismului. Fructul Quenepa se întâmplă să fie bogat în triptofan. Cercetările au arătat că administrarea chiar și a unei cantități mici de triptofan înainte de culcare induce somnolență. Acest aminoacid crește nivelul de serotonină în organism, ceea ce produce o relaxare generală.

Alte beneficii ale fructului quenepa

 

Are un gust grozav.

Quenepa este recomandat în caz de colesterol mărit sau constipație, datorită conținutului ridicat de fibre. De asemenea, este bogat în vitamina C, având proprietăți antioxidante deosebite care pot proteja împotriva unor afecțiuni precum răceala obișnuită.

Fructul conține, de asemenea, o cantitate sănătoasă de calciu, despre care știm că este crucial pentru oase puternice. Lime-ul spaniol are, de asemenea, o mulțime de lizină, care protejează corpul împotriva bolilor precum herpesul. Ca și cum toate acestea nu ar fi fost suficient de minunate, quenepa are un conținut scăzut de grăsimi și calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel