Nutriționist: Fructul-minune care ar trebui consumat de câteva ori pe săptămână

Dana Lascu |
Data publicării:
Afinele  FOTO: pexels.com
Afinele FOTO: pexels.com

O cantitate mică e suficientă ca să aducă organismului, în mod sănătos, un aport considerabil de vitamine, minerale și antioxidanți. Iată ce spune un nutriționist

Afinele, căci ele sunt fructul-minune, consumate de câteva ori pe săptămână, aduc o mulţime de beneficii organismului, datorită conţinutului ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie, a explicat la Antena 3, de ce acest fruct nu ar trebui să lipsească din dietă. 

„În general, fructele de pădure sunt fructe cu indice glicemic inferior şi care sunt pur şi simplu pachete enzimatice, pachete de antioxidanţi, care ne protejează organismul şi în special membrana celulară de tot ce înseamnă atacul agenţilor oxidanţi, cei care distrug părţi din membrană şi permit să se strecoare în interiorul celulei modificând-o”. 

La ce s-a dovedit că sunt bune afinele

Un sudiu publicat anul trecut în „The Journals of Gerontology, Series A: Biological Sciences and Medical Sciences", arată că un consum a 200 de grame de afine pe zi ajută la controlul tensiunii arteriale, poate îmbunătăți funcția vaselor sanguine și poate scădea tensiunea arterială sistolică. DETALII AICI:  

Afinele sunt bune inclusiv pentru diabetici, întrucât au un indice glicemic scăzut.  În plus, studii medicale au demonstrat faptul că sucul de afine ajută la prevenirea infecțiilor urinare.  

Apoi, într-un studiu realizat de American Chemical Society, un grup de voluntari cu declin timpuriu al memoriei au băut zilnic, timp de două săptămâni, câte două căni de suc de afine. Rezultatele studiului au arătat „o îmbunătățire semnificativă a învățării și testelor de memorie " în comparație cu grupul de control. DETALII AICI: 

„Din punct de vedere cantitativ, ne putem permite două - trei sute de grame între mese, ne ajută imunitatea să funcţioneze la cote înalte, se opun degenerării aceste afine care conţin licopen, deci ne ajută să ne menţinem vederea bună mai ales că se apropie sezonul rece şi nopţile sunt mai lungi, iar atunci avem nevoie de o acuitate vizuală mai bună. Deci toate aceste beneficii ni le aduc afinele, care sunt nişte fructe atât de mici, atât de plăpânde, dar care ne fac atât de mult bine”, a explicat  Lygia Alexandrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel