Gata cu vopseaua chimică pentru păr: remediul natural care acoperă firele cărunte fără a le deteriora

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Gata cu vopseaua chimică pentru păr: remediul natural care acoperă firele cărunte. Foto: Freepick @krakenimages.com
Gata cu vopseaua chimică pentru păr: remediul natural care acoperă firele cărunte. Foto: Freepick @krakenimages.com

Gata cu vopseaua chimică pentru păr, deoarece unele ingrediente din bucătărie pot colora firele albe, fără a le deteriora.

Părul cărunt este un semn de maturitate, dar majoritatea persoanelor preferă să arate tinere și să nu aibă fire albe în podoaba capilară. Deci, cum să ne ascundem părul cărunt în mod natural?

Descoperă sfaturile și trucurile  pentru a-ți colora și îngriji părul cărunt în mod natural. Datorită remediilor naturiste, îți poți lua rămas bun de la vopselele  chimice și de la programările la coafor. 

Redă strălucirea părului după sezonul rece. 4 măști naturale care-ți fac bucle incredibile

Odată cu trecerea anilor, corpul îmbătrânește. Organele noastre obosesc, pielea noastră se strânge, apar ridurile și pungile de sub ochi, ca să nu mai vorbim de firele albe care ne acoperă treptat tot părul!

Cu toate acestea, este posibil să încetinești efectele devastatoare ale timpului, făcând sport, optând pentru o dietă echilibrată și răsfățându-te cu tratamente pentru față și corp.

Azi vom vorbi despre părul cărunt și vă vom oferi soluții naturale pentru a-ți lua rămas bun de la el. După vârsta de 40 de ani, numărul de melanocite produse în organism scade cu până la 20%. Aceasta scădere a producției de melanină are, în consecință, apariția progresivă a părului alb.

Alternative naturale pentru vopsirea părului. Ce rol are rozmarinul. Efectul uimitor pentru fire albe

Trebuie avut în vedere faptul că stresul sau boala accelerează fenomenul. Mai ales că există gene implicate în pigmentare, ceea ce poate explica apariția timpurie a firelor albe la unii oameni.

Cum să acoperi părul gri fără vopsea chimică?

Datorită acestui remediu naturist nu vei mai avea fire cărunte, iar părul va fi mai moale și mai mătăsos. În plus, nu vei cheltui mulți bani!

Acest truc de colorare naturală este o modalitate super eficientă de a acoperi părul gri fără a folosi substanțe chimice. O poți face  acasă, fără niciun ajutor extern, cu produse naturale.

Pentru aceasta vei avea nevoie de:

2 batoane de scorțișoară;

2 lingurițe de cuișoare;

1 linguriță de cafea;

1 lingură de amidon de porumb.

Pași de urmat pentru colorarea naturală a părului alb

Odată ce ai totul la îndemână, iată cum să-ți faci vopsea pentru părul cărunt. Pune  scorțișoara și cuișoarele într-o cratiță și adaugă un pahar mare de apă. Pune la fiert. Adaugă cafeaua în timp ce amesteci preparatul.

Odată ce ai obținut o culoare maronie, filtrează lichidul cu o sită și lasă-l să se răcească. Adaugă amidon de porumb și amestecă până când amestecul se îngroașă.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

Pune amestecul din nou la foc mic și amestecă continuu. Lasă apoi să se răcească și aplică pasta pe părul curat. Acoperă părul cu o pungă și așteaptă o jumătate de oră. La final, clătește bine cu apă.

Pe lângă faptul ca previne apariția părului alb, cuișoarele sunt bogate în nutrienți, vitamine și minerale precum fosfor, fier, seleniu, zinc, caroteni și vitaminele A și C, care stimulează și fortifică părul.

Scorțișoara este un condiment cu nuanțe vegetale eficiente și are o putere de colorare.  Datorită proprietăților sale antioxidante, tonifiante și stimulatoare, scorțișoara favorizează creșterea părului.

Transformă-te într-o regină în 20 de minute. Iată ce trebuie să faci

În ceea ce privește cafeaua, pe lângă colorarea părului, datorită cofeinei, întărește foliculul de păr și previne căderea părului.

Datorită acestui tratament, vei avea un păr strălucitor și radiant de sănătate. Încearcă  aceste trucuri  naturale și vei vedea rezultatele. Cu aceste ingrediente naturale, părul tău va fi strălucitor și moale și, desigur, fără fire cărunte. În cel mai scurt timp și, mai ales, la un cost mai mic, vei avea părul visurilor tale!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel