Redă strălucirea părului după sezonul rece. 4 măști naturale care-ți fac bucle incredibile

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Redă strălucirea părului, după sezonul rece, cu câteva măști naturale. Foto: Freepick @Racool_studio
Redă strălucirea părului, după sezonul rece, cu câteva măști naturale. Foto: Freepick @Racool_studio

Redă strălucirea părului folosind produse naturale din bucătărie.

Înghețul, frigul și vântul afectează negativ părul. 

Acum că a venit primăvara sigur vrei ca buclele să fie din nou strălucitoare și sănătoase. Cum să restabilești buclele după iarna rece?

Cel mai simplu lucru pe care poți să-l faci este să vizitezi un coafor. Vârfurile despicate vor dispărea, părul va arăta proaspăt și mult mai atractiv decât înainte. Apropo, îți poți schimba și coafura dacă dorești, deoarece primăvara este anotimpul reînnoirilor.

Cum să-ți crești genele rapid. Încearcă trucul cu rozmarin


În plus, la sfârșitul iernii și începutul primăverii, părul are nevoie de o îngrijire specială. Pentru câteva săptămâni, ar trebui să uiți de uscătorul de păr, ondulatoare și placă. Aceste dispozitive usucă părul și îl lasă fără vlagă.

În schimb, acum trebuie să faci cât mai des diferite măști și balsamuri, care vor vitaminiza  părul, pe care îl va face neted și moale.

Iată câteva rețete simple pentru care ai nevoie de miere, scorțișoară, iaurt, ou, drojdie, ceapă, muștar, gelatină și multe altele.

Masca cu gelatină hidratează perfect părul. O lingură de gelatină trebuie amestecată în 120 ml de apă caldă. Când gelatina se umflă, se încălzește și se adaugă vitaminele E și A lichide, precum și o lingură de ulei de ricin. Aplică masa rezultată pe păr pe toată lungimea și așteaptă patruzeci de minute, apoi poți clăti. 

Aceste obiceiuri provoacă riduri în zona ochilor: renunță la ele chiar azi

Mască cu iaurt face părul luxuriant și gros. Este suficient să încălzești o jumătate de pahar de iaurt și să-l aplici pe păr. Înfășoară capul cu o pungă, apoi cu un prosop. După o jumătate de oră, poți spăla părul.

Masca cu lămâie și ou îmbunătățește creșterea părului și îl întărește. Două gălbenușuri se bat cu suc de lămâie. Adaugă și câteva picături de ulei esențial de brusture. Aplică masca pe păr pentru o jumătate de oră și apoi clătește cu apă caldă. 

Masca cu scorțișoară îmbunătățește circulația sângelui, promovează creșterea rapidă și  face părul strălucitor. Bate un albuș cu puțină apă, apoi adaugă o lingură de scorțișoară, puțină miere și ulei de măsline. Aplică această mască pe bucle și acoperă-le cu prosop și un prosop. Poți ține masca două ore, apoi spală bine părul cu apă fierbinte și șampon.

Desigur, poți folosi măști și balsamuri gata făcute. Sau, dacă doriți, puteți alterna remediile casnice cu cele profesionale. Tratamentul părului cu măști ar trebui să fie efectuat din două săptămâni, iar rezultatul va fi cu adevărat vizibil.

Un alt sfat este să te piepteni în fiecare seară. Acest lucru îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce înseamnă că părul va deveni mai puternic și mai vibrant. Într-o săptămână după astfel de proceduri, schimbările vor fi vizibile.

Pudra de talc, aliatul tău de nădejde: zece 10 moduri în care o poți folosi. Descoperă-le pe toate

Alimentația adecvată.  Părul are nevoie de vitamine nu numai din exterior, ci și din interior. Prin urmare, alimentația este foarte importantă. Pentru o bună creștere a părului sunt necesare următoarele substanțe:

• vitaminele A, B1, B12, E și C;
• fier, seleniu, sulf, cupru;
• proteine.

Vitamina A  se găsește în cantități mari în unt, ficat, fructe, legume verzi și galbene. În ceea ce privește vitamina E, se găsește în diferite uleiuri vegetale și nuci. Vitamina C, desigur, se găsește în măceșe, coacăze negre, citrice, în varză și ardei gras. Vitaminele B se regăsesc în cereale, ouă și leguminoase.

Fierul poate fi găsit în carne, gălbenuș de ou și ficat și nuci. Usturoiul și peștele sunt bogate în sulf. Seleniul se găsește în nuci, cereale, porumb, ouă, broccoli. Cuprul se găsește în fructe de mare și fasole.

Nu neglija pielea gâtului și a decolteului. Urmează aceste sfaturi pentru cele mai bune rezultate

Proteinele, în mod natural, se găsesc în pește și carne. În plus, proteinele sănătoase se regăsesc în lactate și produsele cu lapte acru.

Și proteinele vegetale sunt, necesare organismului și  pot fi găsite în leguminoase: fasole, mazăre, linte, precum și orice nuci.

Desigur, dieta ar trebui să fie variată și completă. Produsele care conțin substanțe necesare părului ar trebui să fie incluse obligatoriul în meniul zilnic.  Mai mult decât atât, din aceste produse pot fi preparate multe bucate gustoase și sănătoase.

Creme cu placentă, noua modă în procedurile de înfrumusețare. Ioana Marinescu: Calitățile placentei sunt incredibile

În plus, trebuie să petreci mai mult timp în aer liber și să eviți stresul. La urma urmei, tensiunea nervoasă constantă afectează negativ starea părului. Ceaiurile din plante cu melisa sau menta, precum și o baie înainte de culcare, te vor ajuta să scapi de iritații.

Așadar, dacă vrei ca părul tău să fie din nou sănătos și strălucitor, trebuie să faci puțin efort. Și dacă abordezi această problemă într-un mod complex, atunci în două săptămâni buclele vor câștiga din nou putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel