GERMANIA: Peste 57% din populația adultă, vaccinată complet contra COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Campanie vaccinare
Campanie vaccinare

Cel puțin una din două persoane este complet vaccinată contra COVID-19 în toate cele 16 landuri din Germania. 

Campania de vaccinare anti-COVID-19 din Germania a depășit miercuri un prag semnificativ, după confirmarea că cel puțin o persoană din două din toate cele 16 landuri federale este acum pe deplin vaccinată.

Saxonia a fost ultimul land care a depășit pragul de 50%, cu 50,1% din populație în prezent complet vaccinată anti-COVID, conform datelor publicate de Ministerul federal al Sănătății.

Patru landuri au depășit deja pragul de 60%: Bremen cu 68,3% din rezidenți complet vaccinați, Saarland cu 62,5%, Schleswig-Holstein cu 61,4% și Renania de Nord-Westfalia cu 60,3%.

În întreaga țară, 57,8% din populație - 48,1 milioane de persoane - este în prezent complet vaccinată. Cel puțin o doză a fost administrată unui număr de 52,8 milioane de persoane, adică 63,5% din populație.

Numărul persoanelor care primesc prima doză de vaccin este din nou în creștere, potrivit datelor oferite de Institutul Robert Koch (RKI), agenția guvernului federal german responsabilă cu controlul și prevenirea bolilor Aproximativ 92.000 de persoane au primit prima doză marți, comparativ cu circa 75.000 în fiecare marți din ultimele două săptămâni anterioare.

Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, a cerut din nou persoanelor care nu s-au vaccinat să o facă. „Fiecare vaccinare ne aduce tuturor mai multă siguranță și normalitate”, a spus ministrul pe Twitter, conform Agerpres și dpa.

El a afirmat că 22.500 de copii și tineri cu vârste între 12 și 17 ani au fost vaccinați pentru prima dată marți.

Comisia Permanentă de Vaccinare (STIKO) din Germania a recomandat luni vaccinarea anti-COVID-19 începând cu vârsta de 12 ani, în condițiile în care până acum recomanda în general vaccinarea după 16 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel