Gingiile inflamate, mai periculoase decât crezi: ce probleme de sănătate pot crea

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Gingii, dantură. Foto: Pixabay
Gingii, dantură. Foto: Pixabay

Boala gingiilor inflamate poate avea consecințe grave pentru sănătate.

Efectuăm același ritual în fiecare dimineață și seară: spălăm dinții cu grijă în față, dedesubt, în spate și totuși, cu toate acestea, există o parte importantă care - dacă suntem sinceri cu noi înșine - este adesea omisă. Gingiile! Dacă lăsați neatinsă această parte a gurii, asta poate fi mai periculos decât crezi.

Se estimează că cincizeci la sută din populația lumii este afectată de îngrijirea deficitară a gingiilor și cercetătorii au suspectat de multă vreme că ar putea exista o legătură între hipertensiunea arterială și boala gingivală. Aproximativ 30-45% din populația lumii suferă de hipertensiune arterială, care este principala cauză a bolilor cardiovasculare

Riscuri

Cercetatorii britanici de la Eastman Dental Institute au investigat nivelul tensiunii arteriale la mai mulți subiecți testați. Rezultatele au arătat că tensiunea arterială medie a fost cu 4,5 mmHg mai mare la pacienții cu afecțiuni ale gingiilor decât la persoanele fără afecțiuni ale gingiei. „Diferențele nu sunt neglijabile. O creștere medie a tensiunii arteriale de 5 mmHg este legată de un risc crescut de 25% de a muri din cauza unui infarct sau a unui accident vascular cerebral ”, explică dr. Munoz Aguilera.

Cum se explică asta

Deoarece analiza a relevat faptul că persoanele cu gingii inflamate au adesea și hipertensiune arterială, implicația ar putea fi că bolile cardiovasculare sunt prezente sau iminente. Cu toate acestea, nu s-a dovedit definitiv că boala gingiilor determină creșterea tensiunii arteriale. Care sunt cauzele și motivele exacte ale creșterii tensiunii arteriale? Cercetătorii nu au un răspuns exact la asta. Potrivit cercetătorilor într-un articol de pe site-ul NU Checkt, sunt necesare cercetări suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel