Gingiile inflamate, mai periculoase decât crezi: ce probleme de sănătate pot crea

Angela Sabău / 28 aug 2021 / 08:05
Gingii, dantură. Foto: Pixabay
Gingii, dantură. Foto: Pixabay

Boala gingiilor inflamate poate avea consecințe grave pentru sănătate.

Efectuăm același ritual în fiecare dimineață și seară: spălăm dinții cu grijă în față, dedesubt, în spate și totuși, cu toate acestea, există o parte importantă care - dacă suntem sinceri cu noi înșine - este adesea omisă. Gingiile! Dacă lăsați neatinsă această parte a gurii, asta poate fi mai periculos decât crezi.

Se estimează că cincizeci la sută din populația lumii este afectată de îngrijirea deficitară a gingiilor și cercetătorii au suspectat de multă vreme că ar putea exista o legătură între hipertensiunea arterială și boala gingivală. Aproximativ 30-45% din populația lumii suferă de hipertensiune arterială, care este principala cauză a bolilor cardiovasculare

Riscuri

Cercetatorii britanici de la Eastman Dental Institute au investigat nivelul tensiunii arteriale la mai mulți subiecți testați. Rezultatele au arătat că tensiunea arterială medie a fost cu 4,5 mmHg mai mare la pacienții cu afecțiuni ale gingiilor decât la persoanele fără afecțiuni ale gingiei. „Diferențele nu sunt neglijabile. O creștere medie a tensiunii arteriale de 5 mmHg este legată de un risc crescut de 25% de a muri din cauza unui infarct sau a unui accident vascular cerebral ”, explică dr. Munoz Aguilera.

Cum se explică asta

Deoarece analiza a relevat faptul că persoanele cu gingii inflamate au adesea și hipertensiune arterială, implicația ar putea fi că bolile cardiovasculare sunt prezente sau iminente. Cu toate acestea, nu s-a dovedit definitiv că boala gingiilor determină creșterea tensiunii arteriale. Care sunt cauzele și motivele exacte ale creșterii tensiunii arteriale? Cercetătorii nu au un răspuns exact la asta. Potrivit cercetătorilor într-un articol de pe site-ul NU Checkt, sunt necesare cercetări suplimentare.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy