Grădinița cu focar de meningită, amendată pentru prea mulți copii

Dana Lascu / 11 dec 2018 / 16:27
Foto: arhiva Gradinita Prichindel Suceava
Foto: arhiva Gradinita Prichindel Suceava

Grădinița din Suceava de unde cinci copii au ajuns la spital cu meningită virală, a fost amendată de inspectorii sanitari, pentru că avea prea mulți micuți înscriși, a declarat marți, coordonatorul Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Florin Sădean.

Amendă de 2.000 de lei pentru supraaglomerare la Grădinița „Prichindelul" din Suceava de unde cinci copilași au ajuns la spital cu meningită virală. Anunțul a fost făcut, marți, de coordonatorul Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Florin Sădean.

Am avut o amendă în valoare de 2.000 de lei la o grădiniță din mediul urban, pentru nerespectarea numărului maxim de copii admiși pentru o grupă (...) Amenda a fost dată pentru supaaglomerarea grădiniței Prichindelul (...) Numărul total din grădiniță depășește de cam două ori pe cel din norme", a spus Sădean, citat de Agerpres.

Focarul a izbucnit în octombrie

În luna octombrie, cinci copii de la Grădinița „Prichindelul" din Suceava, cea mai mare din municipiu, au fost internați în spital cu meningită acută virală. Imediat, unitatea de învățământ preșcolar a fost închisă temporar, pentru dezinfecție.

Medicul epidemiolog Cătălina Zorescu spunea, la momentul respectiv, că s-a realizat dezinfecția, iar ulterior s-au recoltat probe de control pentru acordarea avizului de redeschidere a unității.

Epidemiologul explica și că, potrivit rezultatelor parțiale ale analizelor, care au fost lucrate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iași, cauza îmbolnăvirii celor cinci copilați ar fi fost un enterovirus Coxsackie, același care a provocat epidemia de meningită acută virală din anul 2012.

Având în vedere potențialul mare de contagiozitate al acestei afecțiuni și gradul mare de aglomerație al unității de învățământ, închiderea și dezinfecția unității, dar și aprovizionarea deficitară cu substanțe dezinfectante, erau foarte importante.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy