Grăsimile Omega-3 nu protejează împotriva cancerului. Studiu

Grăsimile Omega-3 nu protejează împotriva cancerului - potrivit noilor cercetări ale Universității din Anglia de Est.

 

Consumul crescut de grăsimi omega 3 este promovat pe scară largă la nivel mondial, datorită credinței comune că va proteja împotriva unor boliboli precum cancerul, atacurile de cord și atacul cerebral.

Dar două recenzii sistematice publicate recent descoperă că suplimentele omega 3 pot reduce ușor mortalitatea și evenimentele coronariene, dar pot crește ușor riscul de cancer de prostată. Atât efectele benefice, cât și cele dăunătoare sunt mici.

Dacă 1.000 de persoane ar lua suplimente omega 3 timp de aproximativ patru ani, trei persoane ar evita să moară de boli de inimă, șase persoane ar evita un eveniment coronarian (cum ar fi un atac de cord) și trei persoane în plus ar dezvolta cancer de prostată.

Recenziile sistematice sunt publicate în Jurnalul britanic al cancerului și în baza de date Cochrane a recenziilor sistematice.

Omega 3 este un tip de grăsime. Cantitățile mici sunt esențiale pentru o sănătate bună și pot fi găsite în alimentele pe care le consumăm, inclusiv nuci și semințe și pește gras, precum somonul.

Grăsimile Omega 3 sunt, de asemenea, ușor disponibile sub formă de suplimente de vânzare și sunt cumpărate și utilizate pe scară largă.

Echipa de cercetare a analizat 47 de studii care au implicat adulți care nu aveau cancer, care aveau un risc crescut de cancer sau aveau un diagnostic anterior de cancer și 86 de studii cu dovezi privind evenimente cardiovasculare sau decese.

Peste 100.000 de participanți au fost randomizați pentru a consuma mai multe grăsimi omega-3 cu lanț lung (uleiuri de pește) sau pentru a-și menține aportul obișnuit, cel puțin un an pentru fiecare dintre recenzii.

Ei au studiat numărul de persoane care au murit, au primit un nou diagnostic de cancer, atac de cord sau accident vascular cerebral și / sau au murit de oricare dintre boli.

Autorul principal Dr Lee Hooper, de la Școala Medicală Norwich din UEA, a declarat: „Cercetările noastre anterioare au arătat că suplimentele omega 3 cu lanț lung, inclusiv uleiurile de pește, nu protejează împotriva afecțiunilor precum anxietatea, depresia, accidentul vascular cerebral, diabetul sau moartea.

"Aceste mari recenzii sistematice au inclus informații de la multe mii de oameni pe perioade îndelungate. Această cantitate mare de informații a clarificat faptul că, dacă luăm suplimente omega 3 timp de câțiva ani, putem reduce foarte ușor riscul nostru de boli de inimă, dar echilibrăm acest lucru cu foarte ușor creșterea riscului nostru de unele tipuri de cancer.Efectele generale asupra sănătății noastre sunt minime.

"Dovezile referitoare la omega 3 provin în mare parte din studiile suplimentelor cu ulei de pește, astfel încât efectele asupra sănătății peștilor, o sursă bogată de omega 3 cu lanț lung, nu sunt clare. Peștele gras este un aliment foarte nutritiv ca parte a unei alimentații echilibrate, bogat. în proteine și energie, precum și micronutrienți importanți, cum ar fi seleniu, iod, vitamina D și calciu - este mult mai mult decât o sursă de omega 3.

„Dar am constatat că nu există nicio valoare demonstrabilă la persoanele care iau suplimente de ulei omega 3 pentru prevenirea sau tratamentul cancerului. De fapt, am descoperit că acestea pot crește foarte ușor riscul de cancer, în special pentru cancerul de prostată.

„Cu toate acestea, acest risc este compensat de un efect mic de protecție asupra bolilor cardiovasculare.

"Având în vedere preocupările de mediu legate de pescuitul industrial și impactul pe care îl are asupra stocurilor de pește și a poluării de plastic din oceane, pare nefolositor să continuați să luați tablete de ulei de pește care nu oferă niciun beneficiu."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel