Greșeala care duce la îmbătrânire prematură. Dr. Dana Miricioiu: Fața se va rida mult mai profund și mai repede

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
interventii estetice - FOTO: Freepik@lelibawel
interventii estetice - FOTO: Freepik@lelibawel

Această greșeală duce la îmbătrânirea prematură a tenului. Dr. Dana Miricioiu a explicat cu ce greșim atunci când vrem să arătăm bine.

Într-o societate guvernată de perfecțiune, intervențiile estetice sunt la mare căutare. Dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic și Fondator al Clinicii cu același nume din Herăstrău, a adus în atenție aspecte importante referitoare la intervențiile estetice și consecințele acestora pe termen lung.

Cu referire la fețele sculptate și tendințele actuale, dr. Dana Miricioiu a subliniat că, deși aceste intervenții pot oferi o schimbare radicală și un aspect sculptat imediat, efectele negative pe termen lung ar putea fi semnificative. 

"Sunt foarte multe informații despre acele fețe sculptate, bine conturate, sprâncenele ridicate și cu obrajii proeminenți. Nu sunt adepta lor pentru că schimbă foarte mult trăsăturile. În momentul în care apelăm la astfel de intervenții care schimbă radical, mai târziu, intervențiile prin care se scoate grăsimea profundă de la nivelul obrazului, care imediat poate să dea un aspect foarte frumos de față sculptată, cu caracteristici foarte evidente, dar mai târziu, aceste intervenții pot avea efecte negative.

Grăsimea pe care o scoatem de la nivelul obrajilor este o grăsime profundă, este ultima grăsime care se duce din țesutul organismului nostru chiar după foarte mulți ani. Este o grăsime care oferă suport țesuturilor, este o grăsime care armonizează șocurile.

Este o grăsime foarte necesară. În momentul în care vom scoate această grăsime, mai târziu, pielea noastră va îmbătrâni mult mai repede și fața noastră va aluneca și se va rida mult mai profund și mult mai repede",  a explicat dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, în exclusivitate la DC MEDICAL, DC News, Spectacola și DC News TV.

Consultanță de specialitate

Este esențial ca pacienții să fie conștienți de implicațiile pe termen lung ale intervențiilor estetice și să aibă discuții deschise cu medicul lor. O relație transparentă și de încredere între medic și pacient este crucială pentru identificarea și recomandarea intervențiilor potrivite pentru fiecare individ în parte.

"Mare grijă la intervențiile care sunt în trend. Dacă le acceptăm pe termen scurt sau dacă ne gândim la ele ca și efect nociv sau mai puțin nociv pe termen lung.

Aceste informații le aflăm doar după o discuție cu doctorul care trebuie să fie în măsură să spună toate aceste lucruri. Relația medic-pacient este covârșitoare în definirea intervențiilor care sunt valabile pentru fiecare persoană în parte. Doar în momentul în care relația este atât de deschisă încât să fie recomandate intervențiile specifice fiecărui tip de pacient, doar atunci intervențiile pot ajunge la un rezultat foarte bun pentru pacient. 

Doctorul trebuie să fie foarte sincer, foarte clar, să fie mai mult decât un psiholog și să încerce să îndrume", a mai explicat dr. Dana Miricioiu. 

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel