Greșelile care dăunează inimii femeilor. Cum să le eviți

Monika Baciu |
Data publicării:
greselile - FOTO: Freepick
greselile - FOTO: Freepick

Greșelile dăunătoare inimii pot fi evitate. John Hopkins Medicine a alcătuit o listă cu cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile.

Greșelile dăunătoare inimii afectează milioane de femei din întreaga lume. Specialiștii au întocmit o listă cu greșelile majore care afectează sănătatea cardiacă ale femeilor. 

Bolile cardiovasculare, ucigașul mondial

În ciuda faptului că bolile de inimă sunt cauza numărul unu de deces pentru femeile din Statele Unite, există încă o concepție greșită comună că este "un lucru tip." Femeile se tem mai mult de cancerul de sân, chiar dacă sunt de opt ori mai predispuse să moară din cauza bolilor de inimă. Femeile trebuie să înțeleagă toți factorii lor de risc.

Vezi și: Condimentul minune care ține țânțarii la distanță. Este considerat antibioticul natural

Crezi că știi când trebuie măsurată tensiunea arterială

Este minunat să fii în ton cu corpul tău, dar numai această abordare are limitele sale. Tensiunea arterială și colesterolul ridicat sunt condiții silențioase. Simptome precum amețelile nu sunt un semn al acestor probleme: Un test vă poate spune dacă sunteți sau nu în pericol.

Măsurarea periodică a tensiunii arteriale, a colesterolului din sânge sau a glicemiei sunt esențiale. Acestea  pot semnala riscul pentru probleme cardiace viitoare.

În caz de salt hipertensiv mare, este necesară prezentarea la UPU.

”Se poate folosi spray cu nitroglicerină, care face vasodilatație. Medicii se cam feresc de el, pentru că poate scădea brusc tensiunea, ducând la pierderea stării de conștiență.

Clasicul captopril poate fi pus sub limbă. Furosemidul injectabil determină diureză puternică și poate ajuta.

Atenție, nu se va pune nifedipină sub limbă, este interzis! În salturile mari, se combină mai multe substanțe, dar tensiunea nu va fi scăzută brusc, ci cu 25% inițial, apoi câte 20-25 mmHg, cu determinări seriate și monitorizare atentă.

Un salt mare (să zicem 250/130 mmHg) este urgență majoră, pentru că poate duce la accident vascular hemoragic. Un salt mare poate determina și edem pulmonar acut, ce necesită o conduită promptă (furosemid, nitroglicerină, oxigen, măști cu presiune pozitivă etc.). Saltul hipertensiv (la anumite valori) poate fi gestionat și la domiciliu.

O valoare de 190/100 mmHg, spre exemplu, poate fi scăzută administrând captopril, nitroglicerină (în poziție culcat), un blocant de canale de calciu. Medicul cardiolog trebuie să sfătuiască orice pacient cu privire la conduita de acasă.

Un pacient bine informat, fără vicii, compliant la schema de tratament, echilibrat în toate segmentele vieții, cu o relație frumoasă cu medicul, va avea o evoluție bună în timp”, a precizat medicul Vasi Rădulescu, pe blogul său.

Citește mai departe AICI

Instalarea unei biciclete acasă

Având o bicicletă sau bandă de alergat este important. Dar utilizarea consecventă a acestuia este o provocare. Dacă noul program de exerciții nu este distractiv, natural sau convenabil, poate deveni dăunător pentru sănătate.

Cum să procedați: Alegeți o activitate care este distractivă pentru dvs., astfel încât să doriți să o faceți des, cum ar fi un sport plăcut, o clasă de dans sau să alergați cu un prieten, mai notează John Hopkins Medicine.

Nu acorzi importanță semnalelor de alarmă

Atacul de cord se poate prezenta diferit la femei față de bărbați. Nu toată lumea primește semnele clasice de durere în piept și presiune. Există și alte semne de alarmă la care femeile ar trebui să fie atente.

Dacă observați greață, dureri abdominale, dificultăți de respirație sau alte simptome deranjante care sunt neobișnuite pentru dvs., este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Vezi și: Patru medicamente care duc la hipoglicemie și scad nivelul de zahăr din sânge. Vălean: NU luați medicamente după ureche!

Evită terapia de substituție hormonală la menopauză

Suferința prin bufeuri intense și tulburări de somn pot fi evitate. Deși nu se mai crede că terapia de substituție hormonală poate proteja inima la menopauză, asta nu înseamnă că trebuie să o evitați. Discutați cu medicul dumneavoastră despre riscurile individuale și dacă este sigur de a lua hormoni pentru simptomele menopauzei.

Menopauza este acea perioada din viața femeilor în care ciclurile menstruale încetează, având ca rezultat dispariția definitivă a funcției de reproducere. Perioada cea mai frecventă în care apare menopauza este între 45 și 55 de ani, însă vârsta poate varia în funcție de particulitățile hormonale ale organismului feminin. Iar ce este cel mai important de reținut este faptul că menopauza nu este o boală, dar și că simptomele dispar treptat și pot fi ameliorate cu puțin ajutor, uneori din partea unui medic, alteori chiar din partea familiei și a cercului de apropiați. 

Această perioadă, o nouă etapă din viața femeii, nu este caracterizată doar prin absența menstruației, ci vine la ”pachet” cu o serie de simptome neplăcute, cum ar fi bufeurile, creșterea în greutate sau pierderea elasticității pielii, ca urmare a scăderii nivelului de estrogen, iar acestea își pot face apariția chiar și cu 4-5 ani înaintea instalării menopauzei, în perioada numită perimenopauză, dar și cu un nivel emoțional mai ridicat.

De altfel, această stare fiziologică este diagnosticată atunci când, după o perioadă de 12 luni, menstruația este absentă, existând și situații în care menopauza instalându-se brusc,  pe fondul unui stres emoțional, sau progresiv, prin cicluri menstruale neregulate.

Citește mai departe AICI

Atenție la diabet

Experimentarea diabetului zaharat care se dezvoltă în timpul sarcinii, diabet gestațional sau boală hipertensivă a sarcinii, cum ar fi hipertensiunea gestațională sau preeclampsia, vă poate crește riscul de probleme cardiace mai târziu în viață.

Vezi și: Hipotiroidismul, boala care afectează mai des femeile. Cori Grămescu: Nu se poate regla doar din alimentație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel