Grijă ce mâncați de sărbători! Comercianți de la un târg de Crăciun, amendați

Adisa Codruț / 11 dec 2019 / 23:36
Dulciuri FOTO: Pixabay
Dulciuri FOTO: Pixabay

Trei comercianți de la Târgul de Crăciun din Constanța au fost amendați ca urmare a neregulilor găsite de Protecția Consumatorilor.

Comercianți, sărbători. Activitatea a trei comercianţi de la Târgul de Crăciun, eveniment organizat de municipalitate în parcul din faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", a fost miercuri suspendată de Protecţia Consumatorului, care a aplicat şi amenzi, în valoare totală de 18.000 de lei, în urma neregulilor găsite privind prepararea şi vânzarea produselor alimentare.

Totodată, câteva sute de kilograme de alimente, printre care cele tradiţionale de Crăciun, au fost retrase de la comercializare. Potrivit şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Horia Constantinescu, mâncarea era preparată pe trotuar, iar ustensilele erau spălate în lighean.

"Procesarea produselor este greu de imaginat, gătindu-se pe trotuar. Depozitarea, de asemenea, fără respectarea condiţiilor impuse de producător. Şi iată, este blestemul acestui judeţ: gătitul pe trotuar. Spălarea ustensilelor şi a mâinilor, în lighean. (...) Întreaga procedură era una cel puţin periculoasă", a transmis Constantinescu, potrivit Agerpres. Pe lângă aplicarea a trei amenzi în valoare totală de 18.000 de lei, alţi doi comercianţi au fost invitaţi luni la sediul CJPC pentru finalizarea procedurilor privind acţiunea de control, aceştia având doar deficienţe de etichetare.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy