Gripă, 35 de cazuri în Giurgiu: dozele de vaccin au fost suplimentate

Adisa Codruț / 12 feb 2020 / 10:41
Gripă, afecțiuni respiratorii
Gripă, afecțiuni respiratorii

Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 35 în județul Giurgiu, fiind cazuri atât la copii, cât și la adulți. Nu sunt școli închise sau decese înregistrate în județ.

Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 35 în judeţ Giurgiu, unde a fost suplimentat numărul dozelor de vacin antigripal.

„Până astăzi (miercuri n.r.) avem confirmate 35 de cazuri de gripă atât la copii cât şi la adulţi, pe toată raza judeţului, atât în mediul rural cât şi în mediul urban. Doar ieri (marţi n.r.) nu a fost înregistrat niciun caz, dar în celelalte zile au fost înregistrate de la un caz la câteva cazuri pe zi, încă nu putem spune că am trecut de vârful epidemiei. Momentan nu avem şcoli închise din cauza gripei şi nici nu a fost înregistrat vreun deces din cauza acesteia pe raza judeţului Giurgiu, iar Ministerul Sănătăţii ne-a suplimentat dozele de vaccin antigripal faţă de cele primite şi distribuite deja încă de anul trecut”, a precizat Magdalena Mărcuţ, director executiv al DSP Giurgiu, citată de agerpres.ro.

Ea a afirmat că a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin antigripal cu 2.500 de unităţi, fiind primite 1.156 de doze, care au fost repartizate, în această săptămână, medicilor de familie din judeţ. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy