Gripa, o nouă victimă. 29 decese în România

Alexandra Mănăilă / 23 ian 2019 / 12:44
Noi cazuri de gripă
Noi cazuri de gripă

Un deces nou din cauza gripei a fost confirmat astăzi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Bărbatul în vârstă de 62 ani, din județul Bihor a avut virus gripal tip A, subtip (H1) și nu fusese vaccinat antigripal.

Potrivit Direcției de Sănătate Bihor, bărbatul a fost internat la secția Pneumologie a Spitalului Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea în data de 16.01.2019 cu diagnosticul: Pneumonie infiltrativă bilaterală și hepatită cronică cu virus B. A primit tratamentul antiviral specific, dar evoluția cazului a fost oscilantă, iar pacientul a decedat în secția ATI a spitalului.

 Toate cazurile care au decedat până acum din cauza gripei, 29 la număr, nu fuseseră vaccinate antigripal.

Medicii recomandă vaccinarea antigripală, ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei. Cu toate că este recomandată pentru toată populaţia, există anumite categorii pentru care vaccinul antigripal este mai mult decât indicat: - personalul medical, îngrijitori; - persoane peste 65 ani; - persoane cu afecțiuni cronice, obezitate; - persoane instituționalizate; - gravide; - copii în vârstă de peste 6 luni.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy