Guvernul britanic va administra a treia doză de vaccin anti-COVID persoanelor peste 50 de ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Britanicii vor administra, din septembrie, a treia doză de vaccin împotriva COVID persoanelor peste 50 de ani.

Guvernul britanic intenţionează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anticoronavirus în cazul persoanelor de peste 50 de ani începând din septembrie, a informat luni cotidianul The Daily Telegraph. Pe fondul temerilor că protecţia oferită de vaccin ar putea să scadă, autorităţile doresc să administreze o a treia doză pentru circa 32 de milioane de britanici, ritmul de vaccinare fiind de 2,5 milioane de persoane pe săptămână.

La acest program, potrivit The Daily Telegraph, vor participa aproximativ 2.000 de farmacii, pentru ca medicii şi personalul din domeniul sănătăţii să se poată concentra asupra pacienţilor care suferă de afecţiuni care nu au legătură cu coronavirusul. Tuturor persoanelor de peste 50 de ani şi persoanelor considerate vulnerabile li se va oferi posibilitatea de a se vaccina cu o a treia doză. Potrivit ultimelor cifre oficiale, Regatul Unit a vaccinat cu o primă doză 88,6% din populaţia adultă, iar 72,5% din adulţi au primit deja schema completă, potrivit Agerpres.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, luni, primul deces al unui bolnav infectat cu SARS-CoV-2, după mai multe săptămâni în care nu s-a mai înregistrat niciun deces la persoane cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate patru cazuri cu COVID-19, toate în Timişoara. Luni erau 40 de bolnavi cu COVID-19 internaţi în spitalele din judeţ, după ce în luna iunie numărul acestora scăzuse, în medie, până la 25, iar la ATI sunt 7 internaţi, în creştere.

Potrivit bilanțului COVID de luni, 2 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.478 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.778 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 137 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 21 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel