Hemato-oncologie

Pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale (BII) sunt expuși riscului apariţiei anemiei feriprive, aproximativ 36%–76% dintre persoanele cu aceste boli dezvoltând deficiență de fier. 

Scris de: Dana Lascu       25 noi, 17:51

Apel pentru donarea de plasmă convalescentă la Cluj-Papoca. În județul Cluj, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este al doilea cel mai mare din țară: 4,87!

Scris de: Dana Lascu       01 noi, 20:05

Faimosul actor Jeff Bridges, cunoscut publicului din România pentru rolurile din Marele Lebowski și Iron Man, a fost diagnosticat cu o formă de  cancer. 

Scris de: Dana Lascu       20 oct, 12:49

Deficiența de fier poate să apară din mai multe cauze, iar simptomele pot fi ușor vizibile. Unul dintre simptome este aspectul unghiilor.

Scris de: Angela Sabău       22 sep, 16:33

Pentru mulți dintre pacienții cu cancer de sânge, singura șansă o reprezintă donarea de celule stem hematopeotice. 5% din populația lumii este înscrisă în registrele donatorilor de celule stem hematopoietice, în timp ce în România doar 0,33% din populație este înscrisă în RNDVCSH (registrul...

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 18:34

Dr Doina Goșa a explicat, la Academia de Sănătate, că dintre cei circa 500 de donatori de plasma convalescentă doar 4 și-au păstrat titrul de anticorpi inițial. Unii chiar au rămas fără anticorpi și e posibil să se reinfecteze!

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 18:55

Anemia apare atunci când nivelul celulelor roșii din sânge este foarte scăzut. Ce poate determina asta, care sunt simptomele sau cum o putem evita, sunt informațiile explicate de specialiști.

Scris de: Angela Sabău       31 aug, 22:58

De 11 ani, periodic, pe Facebook este redistribuit un mesaj disperat, prin care se cere oamenilor să doneze sânge grupa AB pentru „o fetiță cu aplazie medulară”. Fetița care „are 11 ani , se numește Tudor Alexandra Mihaela și până la operație face transfuzii zilnice” A FOST SALVATĂ în 2009!

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 11:56

O anemie netratată poate duce la boli grave, de aceea este bine să știm ce analize să ne facem și ce să mâncăm ca să nu ajungem la această afecțiune.

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 11:52

Deficitul de imunoglobulina A este o afecțiune ce poate trece neobservată multă vreme, 90% dintre pacienți fiind asimptomatici, însă 80% dintre ei dezvoltă simptome mai târziu în timpul vieții.

Scris de: Adisa Codruț       16 aug, 22:39

Ministerul Sănătății a stabilit noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă convalescentă de la persoanele vindecate de COVID 19.

Scris de: Dana Lascu       10 aug, 13:39

Medicii au o serie de recomandări pentru pacienții cu hemopatii maligne (boli ale sângeui), în contextul pandemiei de coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       17 iun, 21:51

Limfomul intravascular cu celule mari B (IVLBCL) este un subtip rar de cancer de sânge căruia japonezii i-ar fi găsit un tratament.

Scris de: Adisa Codruț       31 mai, 20:32

Pacienții cu boli vasculare acute trebuie să se prezinte de urgență la medic chiar și pe timp de pandemie, atunci când apare o problemă de sănătate, sunt de părere speciaiștii de la SJU Baia Mare.

Scris de: Angela Sabău       07 mai, 18:47

Primele persoane vindecate de COVID-19 care vor dona plasmă pentru salvarea altor pacienți sunt cadre medicale!

Scris de: Adisa Codruț       27 apr, 19:41

Dr Mihaela Andreescu, medic primar hematolog, doctor în medicină și cercetător, detaliază, pentru DC Medical, care este legătura din COVID-19 și tromboze, care sunt consecințele acesteia la nivelul întregului organism, plus tratamentele noi care s-au dovedit a avea  efecte...

Dr Mihaela Andreescu       27 apr, 17:27

Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc și-a suspendat temporar activitatea de recoltare de sânge, în perioada 30 martie - 3 aprilie, întrucât nu mai există capacitate de stocare a stocurilor și a preparatelor sanguine.

Scris de: Adisa Codruț       30 Martie, 10:28

La Baia Mare, la Spitalul Județean, a fost înființat oficial, al doilea centru de mastocitoză din România, care deocamdată este o filială a Centrului European de Excelență în Mastocitoză din România.

Scris de: Dana Lascu       02 feb, 09:41

Persoanele cu sindrom metabolic au un risc mai mare să le apară cheaguri de sânge recurente. Sindromul metabolic este asociat cu obezitatea.

Scris de: Angela Sabău       09 ian, 23:18

O statistică arată cum a crescut supraviețuirea pacienților cu leucemie limfocitară cronică, din 1995 până în 2017, unde se oprește studiul.

Scris de: Adisa Codruț       29 dec 2019 / 17:09

De trei ori mai multe persoane decât de obicei s-au prezentat luni la Centrul de Transfuzie Sanguină din Focșani ca să doneze sânge.

Scris de: Adisa Codruț       23 dec 2019 / 17:25

Leucemia limfoblastică acută ar putea fi declanșată la unii copii care nu au fost expuși infecțiilor în primul an de viață. Deși pare ciudat, specialiștii spun că prin expunerea la infecții se delanșează sistemul imunitar care va proteja organismul.

Scris de: Angela Sabău       01 dec 2019 / 21:06

Boala periferică a arterelor se instalează pe nesimțite și nici nu realizezi că o ai până când este deja instalată. Din păcate, boala nu este reversibilă.

Scris de: Angela Sabău       29 noi 2019 / 23:21

Noi tratamente pentru leucemie sau alte boli ale sângelui ar putea fi posibile în curând, după ce oamenii de știință au reușit să înmulțească celulele stem în laborator.

Scris de: Angela Sabău       29 noi 2019 / 00:27

Terapia cu testosteron crește de două sau chiar trei ori riscul de a face cheaguri de sânge la bărbații de vârstă medie.

Scris de: Angela Sabău       13 noi 2019 / 11:14

Talasemia este o afecțiune a sângelui transmisă genetic (moștenită) în care organismul prezintă o formă anormală sau o cantitate inadecvată de hemoglobină. Hemoglobina este proteina din globulele roșii care transportă oxigen. Tulburarea duce la distrugerea unui număr mare de globule...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019 / 10:14

Fibroza ar putea fi oprită și chiar reversibilă, după ultima descoperire a cercetătorilor. Ei au constatat că dopamina este în măsură să inverseze procesul de cicatrizare, specific afecțiunii.

Scris de: Angela Sabău       30 oct 2019 / 23:16

Speranța de viață în cazul limfomului malign cu celule mari, în stadiul refractar (când nu mai funcționează alte terapii) este, teoretic, de câteva luni. Imunoterapia, însă, a dovedit că o poate crește chiar și la 8-9 ani, cu o calitate a vieții net superioară. Dr...

Scris de: Angela Sabău       20 oct 2019 / 16:36

Ministrul demis Sorina Pintea a anunțat că, în această seară, va fi pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății un proiect de ordin care va facilita accesul la tratament al pacienților cu maladii invalidante, cronice grave sau care le pun viața în pericol.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct 2019 / 19:36

Pacienții cu mielom multiplu trebuie să înceapă terapia cât mai curând posibil. Totuși, există unele categorii de persoane care au o întârziere în inițierea tratamentului, arată studiile.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct 2019 / 15:37

Click pentru a naviga in paginile din categoria HEMATO-ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy