Hemato-oncologie

Medicii au o serie de recomandări pentru pacienții cu hemopatii maligne (boli ale sângeui), în contextul pandemiei de coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       17 iun, 21:51

Limfomul intravascular cu celule mari B (IVLBCL) este un subtip rar de cancer de sânge căruia japonezii i-ar fi găsit un tratament.

Scris de: Adisa Codruț       31 mai, 20:32

Pacienții cu boli vasculare acute trebuie să se prezinte de urgență la medic chiar și pe timp de pandemie, atunci când apare o problemă de sănătate, sunt de părere speciaiștii de la SJU Baia Mare.

Scris de: Angela Sabău       07 mai, 18:47

Primele persoane vindecate de COVID-19 care vor dona plasmă pentru salvarea altor pacienți sunt cadre medicale!

Scris de: Adisa Codruț       27 apr, 19:41

Dr Mihaela Andreescu, medic primar hematolog, doctor în medicină și cercetător, detaliază, pentru DC Medical, care este legătura din COVID-19 și tromboze, care sunt consecințele acesteia la nivelul întregului organism, plus tratamentele noi care s-au dovedit a avea  efecte...

Dr Mihaela Andreescu       27 apr, 17:27

Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc și-a suspendat temporar activitatea de recoltare de sânge, în perioada 30 martie - 3 aprilie, întrucât nu mai există capacitate de stocare a stocurilor și a preparatelor sanguine.

Scris de: Adisa Codruț       30 Martie, 10:28

La Baia Mare, la Spitalul Județean, a fost înființat oficial, al doilea centru de mastocitoză din România, care deocamdată este o filială a Centrului European de Excelență în Mastocitoză din România.

Scris de: Dana Lascu       02 feb, 09:41

Persoanele cu sindrom metabolic au un risc mai mare să le apară cheaguri de sânge recurente. Sindromul metabolic este asociat cu obezitatea.

Scris de: Angela Sabău       09 ian, 23:18

O statistică arată cum a crescut supraviețuirea pacienților cu leucemie limfocitară cronică, din 1995 până în 2017, unde se oprește studiul.

Scris de: Adisa Codruț       29 dec 2019 / 17:09

De trei ori mai multe persoane decât de obicei s-au prezentat luni la Centrul de Transfuzie Sanguină din Focșani ca să doneze sânge.

Scris de: Adisa Codruț       23 dec 2019 / 17:25

Leucemia limfoblastică acută ar putea fi declanșată la unii copii care nu au fost expuși infecțiilor în primul an de viață. Deși pare ciudat, specialiștii spun că prin expunerea la infecții se delanșează sistemul imunitar care va proteja organismul.

Scris de: Angela Sabău       01 dec 2019 / 21:06

Boala periferică a arterelor se instalează pe nesimțite și nici nu realizezi că o ai până când este deja instalată. Din păcate, boala nu este reversibilă.

Scris de: Angela Sabău       29 noi 2019 / 23:21

Noi tratamente pentru leucemie sau alte boli ale sângelui ar putea fi posibile în curând, după ce oamenii de știință au reușit să înmulțească celulele stem în laborator.

Scris de: Angela Sabău       29 noi 2019 / 00:27

Terapia cu testosteron crește de două sau chiar trei ori riscul de a face cheaguri de sânge la bărbații de vârstă medie.

Scris de: Angela Sabău       13 noi 2019 / 11:14

Talasemia este o afecțiune a sângelui transmisă genetic (moștenită) în care organismul prezintă o formă anormală sau o cantitate inadecvată de hemoglobină. Hemoglobina este proteina din globulele roșii care transportă oxigen. Tulburarea duce la distrugerea unui număr mare de globule...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019 / 10:14

Fibroza ar putea fi oprită și chiar reversibilă, după ultima descoperire a cercetătorilor. Ei au constatat că dopamina este în măsură să inverseze procesul de cicatrizare, specific afecțiunii.

Scris de: Angela Sabău       30 oct 2019 / 23:16

Speranța de viață în cazul limfomului malign cu celule mari, în stadiul refractar (când nu mai funcționează alte terapii) este, teoretic, de câteva luni. Imunoterapia, însă, a dovedit că o poate crește chiar și la 8-9 ani, cu o calitate a vieții net superioară. Dr...

Scris de: Angela Sabău       20 oct 2019 / 16:36

Ministrul demis Sorina Pintea a anunțat că, în această seară, va fi pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății un proiect de ordin care va facilita accesul la tratament al pacienților cu maladii invalidante, cronice grave sau care le pun viața în pericol.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct 2019 / 19:36

Pacienții cu mielom multiplu trebuie să înceapă terapia cât mai curând posibil. Totuși, există unele categorii de persoane care au o întârziere în inițierea tratamentului, arată studiile.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct 2019 / 15:37

Un proiect de procedură și un ghid pentru prevenirea trombozei va fi elaborat după ultima dezbatere pe tema înțelegerii acestei afecțiuni.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct 2019 / 14:32

Luecemia mieloidă acută este o formă de cancer care începe în măduva osoasă și afectează sângele. Cercetătorii au studiat ce cauzează această boală.

Scris de: Adisa Codruț       30 sep 2019 / 23:32

Există numeroase efecte ale anemiei asupra sistemului cardiovascular. Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA și a Institutelor Naționale de Sănătate, deficiența de fier este una dintre cauzele principale ale acestei condiții, deși anumite afecțiuni medicale, precum cancerul care pot...

Scris de: Georgiana Ioniță       25 sep 2019 / 11:53

Pacienții cu anumite boli cardiovasculare au un risc mai mare de sângerare, dacă utilizează două tipuri de medicamente combinate. Un studiu a arătat care sunt acestea și ce riscuri apar.

Scris de: Angela Sabău       18 sep 2019 / 07:31

Anemia este o afecțiune în care sângele are o cantitate mai mică decât cea normală de globule roșii sau hemoglobină. Iată care sunt simptomele ei și cum eviți să o faci

Scris de: Dana Lascu       09 aug 2019 / 22:49

Cancerul de sânge ar putea fi mai frecvent la persoanele care au o rudă de gradul I afectată de o formă a bolii. Cifrele arată un risc mai mare.

Scris de: Angela Sabău       09 aug 2019 / 22:22

Ganglionii limfatici umflați fac parte din reacția organismului la o boală sau la o infecție, spun experții de la Clinica Cleveland. În afară de gât, se pot umfla și ganglionii limfatici din zona inghinală, de sub axilă și de sub bărbie. Iată ce boli pot ascunde:

Scris de: Dana Lascu       30 iul 2019 / 22:54

Proiectul psihoeducațional Academia de Hemofilie, primul program de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a persoanelor cu hemofilie din România, a debutat azi, la Poiana Brașov.

Scris de: Adisa Codruț       11 iul 2019 / 23:56

Cancerul hematologic poate da complicații grave, în unele cazuri formându-se cheaguri de sânge, în altele, sângerări. Cercetătorii au găsit metode pentru o mai bună prevenire a acestora.

Scris de: Angela Sabău       28 iun 2019 / 00:11

Rodia are efecte nebănuite. Un compus al acestui fruct ese capabil să îmbunătățească starea de sănătate, „întinerind” celulele.

Scris de: Angela Sabău       26 iun 2019 / 07:26

Donarea de sânge aduce beneficii organismului și îmbunătățește starea de spirit. Ziua de 14 iunie este ziua de sensibilizare asupra nevoii de sânge. O singură donare poate salva trei vieți.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun 2019 / 17:14

Click pentru a naviga in paginile din categoria HEMATO-ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy