Hepatita de tip A: 90 de copii vaccinați în Alba, în urma inundațiilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Peste 90 de copii din satul Răchita, județul Alba, au fost vaccinaţi preventiv marţi, 4 iunie, împotriva hepatitei acute virale de tip A, în urma inundaţiilor.

Hepatita de tip A, copii. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că au fost vaccinaţi 92 de copii din localitatea Răchita, cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani, au fost vaccinați preventiv împotriva hepatitei acute de tip A, după inundații, se arată pe Agerpres.

Potrivit sursei citate, în sat a fost amenajat un cabinet medical, într-o casă mai puţin afectată, cu un medic de familie, asistenţi medicali şi asistentul medical comunitar, care să evalueze starea de sănătate a populaţiei şi să facă recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Din Răchita a fost transportat un pacient care are nevoie de dializă la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Acesta a fost internat la Spitalul Municipal Sebeş.

„DSP Alba a distribuit sute de kilograme de var cloros, necesar pentru igienizarea şi dezinfecţia fântânilor, iar populaţia a fost instruită cu privire la modul de folosire a acestuia. Specialiştii în sănătate publică se vor deplasa şi în zilele următoare în zonele afectate de inundaţii cu scopul de a fi redus riscul de îmbolnăvire", mai susțin reprezentanții instituției în informare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel