Hepatita virală. Cauzele apariției

Bianca Ştefan / 08 aug 2018 / 10:00
Anatomie
Anatomie

Hepatita virală este un grup de virusuri (hepatită A, B, C, D și E) care determină infecții acute și/sau cronice și inflamație a ficatului. Virusurile hepatitei B și C sunt cauze majore ale bolilor și morții grave.

Hepatita A și E sunt în mod obișnuit cauzate de ingerarea alimentelor contaminate sau a apei. Hepatitele B, C și D apar de obicei ca urmare a contactului parental cu fluidele corporale infectate. Modurile comune de transmitere a acestor virusuri includ primirea sângelui sau a produselor din sânge contaminate, procedurile medicale invazive care utilizează echipamente contaminate și transmiterea hepatitei B de la mamă la copil la naștere, de la un membru la altul la un copil, precum și prin contact sexual.

Hepatita virală a apărut ca o problemă de sănătate publică principală în regiunea Mării Mediterane. Mai mult de 75% din ciroza și carcinomul hepatocelular din regiune se datorează infecției cu virusul hepatitei B sau a virusului hepatitic C. În ciuda disponibilității unor strategii eficiente de prevenire, transmiterea hepatitelor B și C are loc în întreaga regiune. Multe dintre aceste infecții sunt dobândite în sistemul de sănătate. Implementarea programelor de control al infecțiilor, de siguranță la injectare și de siguranță a sângelui reprezintă provocări majore.

Vezi și: Vaccin Hepatita B. Riscuri, contraindicații, dozaj

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy