Hepatita virală. Cauzele apariției

Bianca Ştefan / 08 aug 2018 / 10:00
Anatomie
Anatomie

Hepatita virală este un grup de virusuri (hepatită A, B, C, D și E) care determină infecții acute și/sau cronice și inflamație a ficatului. Virusurile hepatitei B și C sunt cauze majore ale bolilor și morții grave.

Hepatita A și E sunt în mod obișnuit cauzate de ingerarea alimentelor contaminate sau a apei. Hepatitele B, C și D apar de obicei ca urmare a contactului parental cu fluidele corporale infectate. Modurile comune de transmitere a acestor virusuri includ primirea sângelui sau a produselor din sânge contaminate, procedurile medicale invazive care utilizează echipamente contaminate și transmiterea hepatitei B de la mamă la copil la naștere, de la un membru la altul la un copil, precum și prin contact sexual.

Hepatita virală a apărut ca o problemă de sănătate publică principală în regiunea Mării Mediterane. Mai mult de 75% din ciroza și carcinomul hepatocelular din regiune se datorează infecției cu virusul hepatitei B sau a virusului hepatitic C. În ciuda disponibilității unor strategii eficiente de prevenire, transmiterea hepatitelor B și C are loc în întreaga regiune. Multe dintre aceste infecții sunt dobândite în sistemul de sănătate. Implementarea programelor de control al infecțiilor, de siguranță la injectare și de siguranță a sângelui reprezintă provocări majore.

Vezi și: Vaccin Hepatita B. Riscuri, contraindicații, dozaj

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28