Hidroxiclorochina, de ce nu ar trebui recomandată în tratarea COVID-19: studii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente  FOTO: pixabay.com
Medicamente FOTO: pixabay.com

Hidroxiclorochina a fost considerată unul dintre cele mai eficiente medicamente împotriva COVID-19. Recent cercetătorii au constatat că nu arată niciun avantaj față de alte medicamente

Recent, mai mulți medici au participat la o conferință de presă unde un medic a susținut că combinația de hidroxiclorochuina, antibiotic azitromicina și zinc mineral ar putea vindeca COVID-19. Filmările video ale acelei conferințe de presă au devenit virale pe rețelele de socializare, dar în scurt timp multe platforme de socializare au eliminat videoclipurile, reclamând inexactități științifice. Dar întrebările din partea publicului pot rămâne în continuare, susține medicalxpress.com
Potrivit experților Johns Hopkins, până în prezent nu există studii clinice semnificative care să arate că aceste medicamente sunt un tratament eficient împotriva COVID-19. Cel puțin trei studii controlate, mari, au arătat că nu aduce niciun avantaj sau un risc mai mare de complicații cardiovasculare la pacienții care primesc medicamentul.

„Pacienții infectați cu COVID-19 au adesea un sistem cardiac și vascular compromis și primesc alte medicamente care pot interacționa cu hidroxiclorochina și pot pune la risc pacienții cu aritmii sau bătăi cardiace neregulate”, spune cardiologul Oscar Cingolani, medic, profesor asociat de medicină la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins. „Aceste reacții adverse cardiovasculare la unii pacienți cu COVID nu sunt adesea observate la pacienții care primesc medicamentul în alte scopuri, cum ar fi afecțiunile autoimune, astfel încât siguranța observată la acești alți pacienți nu poate fi dedusă pentru pacienții cu COVID-19."
Până în prezent, medicii Johns Hopkins susțin cele mai recente recomandări ale centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor privind utilizarea acestor medicamente pentru tratamentul COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel