Hipertensiunea, prevestită de un semn care apare în copilărie

Florina Pop |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

O bună sănătate a vaselor de sânge din ochi și monitorizarea tensiunii arteriale la începutul copilăriei ar scădea  riscul cardiovascular.

Vase de sânge mai înguste la copii duc, în timp, la hipertensiune. Cercetătorii au măsurat, în 2014 și în 2018, atât tensiunea arterială cât și diametrul arterelor retiniene la 262 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani din Basel, Elveția. Concluzia: acei copii cu vase oculare mai înguste la începutul studiului au dezvoltat tensiune arterială sistolică mai mare în cei 4 ani, iar copiii cu tensiune arterială mai ridicată la începutul studiului au dezvoltat vase înguste pentru ochi, potrivit Asociației Americane a Inimii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel