Medicamente pentru răcelă, cum influențează hipertensiunea arterială

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
raceala
raceala

O persoană cu hipertensiune arterială, boli de inimă sau alte probleme cardiace ar trebui să aibă grijă atunci când selectează medicamente pentru răceală și gripă. Anumite medicamente, în special cele cu decongestionante în ele, pot ridica tensiunea arterială a unei persoane.

O persoană cu hipertensiune arterială sau cu boli de inimă ar trebui să discute cu medicul despre cele mai potrivite medicamente pentru răceală.
Unele medicamente împotriva gripei și răcelii pot ridica tensiunea arterială. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta nu este o cauză majoră de îngrijorare. Este puțin probabil să experimenteze vreun rău dacă iau medicamentele pentru o durată scurtă în timp ce sunt bolnavi, notează Medical News Today.

Cu toate acestea, persoanele cu hipertensiune arterială ar trebui să fie precaute atunci când selectează medicamente pentru răceală. Anumite medicamente pot determina creșterea tensiunii arteriale la un nivel periculos. Unele pot interfera cu eficacitatea medicamentelor pe care oamenii le iau pentru a trata hipertensiunea sau bolile de inimă.

Unele medicamente care pot fi problematice pentru persoanele cu hipertensiune arterială sau boli de inimă includ:

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene


Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) sunt medicamente care ajută la ameliorarea inflamației și a durerii. AINS ibuprofenul și aspirina sunt alegeri populare pentru ameliorarea simptomelor unei răceli obișnuite.

Conform unei analize din 2014, ibuprofenul crește riscul de hipertensiune și accident vascular cerebral, în timp ce aspirina nu crește aceste riscuri.

Un studiu din 2017 a investigat dacă administrarea de AINS pentru tratarea unei infecții respiratorii acute (ARI) crește riscul unui atac de cord. Studiul a inclus 9.793 de persoane care au fost anterior în spital pentru un atac de cord. Vârsta medie a participanților a fost de 72 de ani.

Studiul a descoperit că persoanele cu hipertensiune arterială care au luat AINS pentru ARI aveau în jur de trei ori mai multe șanse să aibă un atac de cord. Cu toate acestea, autorii au remarcat că simpla îmbolnăvire poate ridica tensiunea arterială a unei persoane și crește riscul de a avea un atac de cord.

În general, concluziile sugerează că o persoană care are hipertensiune arterială sau boli de inimă ar trebui să evite să folosească AINS pentru a trata simptomele de răceală. Oamenii ar trebui să discute cu medicul lor despre alte medicamente pentru durere care pot fi mai sigure.

decongestionante

Decongestionantele sunt medicamente care ajută la ameliorarea simptomelor de nas înfundat. Cu toate acestea, aceste medicamente pot prezenta un risc pentru o persoană cu hipertensiune arterială, boli de inimă sau alte tulburări cardiovasculare.

Decongestionante funcționează prin constrângerea vaselor de sânge în sinusuri. Cu toate acestea, acestea restricționează și vasele de sânge din altă parte a corpului. Aceasta duce la creșterea tensiunii arteriale și o frecvență cardiacă crescută. Decongestionantele pot interacționa, de asemenea, cu medicamentele pentru tensiunea arterială, determinându-le să fie mai puțin eficiente.

Există mai multe tipuri diferite de decongestionante. Următoarele tipuri sunt cel mai probabil să provoace probleme la persoanele cu hipertensiune arterială:

efedrină
nafazolina
pseudoefedrină
oximetazolina
fenilefrină

Tratamente alternative pentru ameliorarea răcelii

Când vine vorba de ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, există mai multe alternative la AINS.

Există câteva medicamente pentru gripă și răceală concepute pentru persoanele cu hipertensiune arterială. O persoană poate solicita medicului sau farmacistului pentru mai multe informații despre aceste medicamente.

Următoarele sfaturi pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor de răceală:

bea multe lichide
bea apă caldă sau ceai cu lămâie și miere pentru a ajuta la calmarea gâtului
gargară cu apă sărată
spray nazal salin
umidificator pentru a crește umiditatea din interior
odihnină
aspirină sau acetaminofen pentru a atenua durerea

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel