Huggy Wuggy, cea mai periculoasă jucărie în acest moment. Psiholog, mesaj ferm pentru părinți: Dragi părinți, mi se pare alarmant că îi lăsați să se joace cu așa ceva. Mă înfioară

Huggy Wuggy - Foto: Youtube @Bixbii
Huggy Wuggy - Foto: Youtube @Bixbii

Ce este Huggy Wuggy, cea mai periculoasă jucărie pentru copii. Psiholog, mesaj pentru părinți.

Multe s-au schimbat în ultimii ani și nu, nu este doar un clișeu. Auzim mereu vorba asta, dar lucrurile sunt cât se poate de reale și grave din anumite puncte de vedere. 

În ceea ce privește desenele animale, jucăriile și jocurile pentru copiii totul s-a schimbat în ultimii 20 de ani. Jucăriile copiiilor noștri nu mai sunt deloc ca cele de pe vremea noastră sau a părinților noștri, sunt tot mai periculoase și tot mai agresive din punct de vedere vizual și emoțional.

Una dintre jucăriile care i-a făcut pe specialiști să tragă un semnl de alarmă este jucăria Huggy Wuggy, o tendință căreia mulți părinți i-au dat curs doar ca să scape de plânsetele copiilor și pentru a-i ține ocupați.

Deși un nume interesant și inocent, Huggy Wuggy nu este altceva decât o bombă cu ceas pentru emoțiile copiilor care o dețin.

Huggy Wuggy nu este un ursuleț de pluș, ci un monstru, un răufăcător malefic în jocul de groază pentru PC Poppy Playtime. Maimuțoiul de pluș are o gură larg deschisă, cu rânduri de dinți ascuțiți, însă acesta este doar vârful icebergului.

Jocul din care a fost inspirat, Poppy Playtime, este un joc de supraviețuire amplasat într-o fabrică de jucării abandonată. Jucătorii trebuie să rezolve puzzle-uri în timp ce Huggy Wuggy îi vânează. El a inspirat mai mulți YouTuberi să creeze parodii ale unor cântece înfiorătoare, care, deși nu sunt destinate copiilor, sunt ușor de găsit și de urmărit online de către copii.

Ș dacă vă întrebați cum au copiii acces la astfel de maimuțoi, ei bine, tehnologia și telefoanele sau tabletele pe care le au non-stop în mână, alături de accesul nelimitat și nerestricționat în cazul multor copii la Youtube sau TikTok  sunt direct răspunzătoare.

"S-a tăvălit pe jos ca să-i cumpăr această creatură oribilă. A văzut jucăria la desene, în tabletă, numai despre Huggy Wuggy ăsta vede", spune mama unui copil, în emisiunea "Supernanny" de la Prima TV.

"Huggy Wuggy este una dintre cele mai periculoase jucării pentru copii în acest moment, din punct de vedere emoțional. Mesajele care sunt transmite acolo, în filmulețele acelea sunt extrem, dar extrem de agresive. Și reacția copiilor vine în consecință", spune Beatrice Busuioc, psiholog, noua "Supernanny" de la Prima TV.

Psiholog, mesaj ferm pentru părinți: Mi se pare alarmant să îi lăsăm pe copii să se joace cu așa ceva

"Dragi părinți, această jucărie nu numai că instigă la agresivitate, dar vreau să observați puțin care este expresivitatea feței acestei jucării. Mi se pare alarmant să îi lăsăm pe copii să vizioneze filmulețele pline de agresivitate și să se joace cu aceste tipuri de jucării care nu fac decât să îi instige. Aceste jucării Huggy Wuggy mă înfioară.

Nu știu cum percepeți dumneavoastră aceste jucării, dar e important să țineți cont că ele fac mai mult rău copilului dumneavoastră", a mai spus psihologul.

"Deși nu există violență grafică sau sânge, există stropi de sânge în toată fabrica. De asemenea, natura horror a jocului va fi probabil prea înfricoșătoare pentru publicul mai tânăr", transmite Common Sense Media.

"Este un personaj foarte înșelător, deoarece îmbrățișările ar trebui să fie văzute ca ceva bun și iubitor", le-a transmis Justine Brown într-o scrisoare adresată părinților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel