Iaurtul, brânza și laptele, INTERZISE dacă iei aceste medicamente

Iaurtul, brânza și laptele, INTERZISE dacă iei aceste medicamente, FOTO pexels
Iaurtul, brânza și laptele, INTERZISE dacă iei aceste medicamente, FOTO pexels

Deși lactatele sunt bogate în proteine și grăsimi bune, unele persoane pot manifesta intoleranță la lactoză. 

Dacă ai intoleranță la lactoză, nu poți consuma lapte, iaurt, brânză, cașcaval, smântână etc. Persoanele care se știu cu astfel de probleme nu trebuie să ia antibiotice, cum ar fi tetraciclină. 

Combinate cu ionii metalelor grele, cum ar fi calciul sau magneziul, aceste tetracicline formează chelaţi neabsorbabili, care le reduc drastic eficiența. Astfel, organismul nu va răspunde la tratament, iar boala va evolua.

Medicii recomandă evitarea totală a combinațiilor tetracicline cu iaurt, lapte, brânză, medicamente antiacide sau cu produse pe bază de fier.

Intoleranța la lactoză poate provoca gaze

 

Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate (NIH), aproximativ 65% dintre oameni au probleme cu digestia lactozei, deoarece nu au suficientă enzimă lactază în intestinul subțire. Drept urmare, lactatele trec în colon, unde bacteriile intestinale le fermentează, eliberând gaze.


De asemenea, intoleranța la lactoză poate avea și alte simptome, precum crampe abdominale, balonare și chiar scaune moi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel