Țigările electronice, lovitură grea. Prima țară în care vor avea interdicție

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În ciuda strădaniei companiilor producătoare de tutun care au încercat pe toate căile să demonstreze că noile lor produse electronice sunt mai „sănătoase”, FDA se pregătește să supună țigările electronice acelorași reguli ca țigările normale. SUA va fi prima țară unde acestea vor fi interzise minorilor. Un cardiolog român explică de ce ce iau aceste măsuri. 

O interdicție privind vânzarea majorității țigărilor electronice cu orice fel de aromă în magazinele de vânzare cu amănuntul și benzinării din Statele Unite va fi introdusă săptămâna aceasta de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), anunță mass-media americană. Măsura face parte din eforturile FDA de reducere a consumului de adolescenți de țigări electronice.

Interzise minorilor

Un oficial de la FDA a declarat că detaliile interzicerii vor fi anunțate saptamana aceasta și că agenția va impune, de asemenea, măsuri de verificare a vârstei pentru vânzările online pentru a împiedica minorii să cumpere rezerve în acest mod, notează The New York Times.

FDA a lansat o represiune asupra țigărilor electronice aromate la începutul acestui an, deoarece numărul de adolescenți care utilizează acest tip de produse a atins proporții epidemice, a informat publicația amintită, citată de medicinenet.com.

Aceste măsuri vin după luni de întâlniri între FDA și producătorii de țigări electronice cu privire la modul de reducere consumul în rândul adolescenților.

Vor să stopeze consumul în rândul adolescenților

Într-o declarație de săptămâna trecută, comisarul FDA, Dr. Scott Gottlieb, a spus că unii producători de țigări electronice păreau să sprijine creșterea vârstei minime pentru cumpărare a dispozitivelor cu tutun la 21 de ani, a raportat The Times.

FDA a avertizat mai mulți producători de țigări electronice să oprească comercializarea la adolescenți altfel riscând să fie interzise. Firmele mari au primit 60 de zile pentru a dovedi că ar putea să-și țină dispozitivele departe de minori, iar termenul limită a fost în weekendul abia încheiat.

Agenția a avertizat, de asemenea, 1.100 de comercianți cu amănuntul să oprească vânzarea de e-țigări către minori și i-a amendat pe unii dintre ei.

Au fost acumulate suficient de multe date care arată că tinerii devin dependenți de nicotină utilizând aceste produse, fapt care conduce mai departe la utilizarea țigărilor tradiționale, țigări care vor omoră, mai devreme sau mai târziu, pe cel puțin pe 50% dintre ei", explică dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, cardiolog, fostul președinte al Societății Române de Cardiologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel