Îmbătrânești frumos, sfaturi pentru sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Postul afectează bolile bătrâneții
Postul afectează bolile bătrâneții

Îmbătrânești frumos, sfaturi pentru sănătate: Mulți factori influențează modul în care îmbătrânim, de la alegeri alimentare pe care le facem și în funcție de cât de activi fizic suntem, până la ce analize preventive facem și cum gestionăm factorii de risc pentru diferite boli.

Îmbătrânești frumos, sfaturi pentru sănătate: cel mai bun lucru pe care-l putem face este să manageriem foarte bine factorii care influențează modul cum îmbătrânim.

E vorba de o plajă relativ largă de lucruri, de la alegeri alimentare pe care le facem și în funcție de cât de activi fizic suntem, până la ce analize preventive facem și cum gestionăm factorii de risc pentru diferite boli.

Ce trebuie să faci ca să îmbătrânești frumos

Experții de la Institutul Național de Gerontologie din SUA sugerează următorii pași importanți pentru promovarea îmbătrânirii sănătoase:

- Faceți exerciții regulat. Studiile au arătat că persoanele care fac activități sportive constant adesea trăiesc mai mult, sunt mai sănătoase și mai fericite.

- Acordați o atenție deosebită greutății și formei corpului. Atât indicele de masă corporală, cât și forma corpului (în cazul în care sunteți supraponderal sau obez contează unde se depune grăsimea și din ce tip e aceasta) face diferența.

- Alegeți alimente sănătoase și mențineți o dietă variată și echilibrată, cu peste, carne, fructe și legume.

- Mențineți-vă activ! Identificați și participați la activități care vă plac, cum ar fi voluntariatul, hobby-urile și activitățile care implică socializarea și ieșirea din casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel