Îmbătrânești frumos, sfaturi pentru sănătate

Dana Lascu / 20 oct 2018 / 14:00
Aportul suplimentar de proteină este benefic la bătrânețe
Aportul suplimentar de proteină este benefic la bătrânețe

Îmbătrânești frumos, sfaturi pentru sănătate: Mulți factori influențează modul în care îmbătrânim, de la alegeri alimentare pe care le facem și în funcție de cât de activi fizic suntem, până la ce analize preventive facem și cum gestionăm factorii de risc pentru diferite boli.

Îmbătrânești frumos, sfaturi pentru sănătate: cel mai bun lucru pe care-l putem face este să manageriem foarte bine factorii care influențează modul cum îmbătrânim.

E vorba de o plajă relativ largă de lucruri, de la alegeri alimentare pe care le facem și în funcție de cât de activi fizic suntem, până la ce analize preventive facem și cum gestionăm factorii de risc pentru diferite boli.

Ce trebuie să faci ca să îmbătrânești frumos

Experții de la Institutul Național de Gerontologie din SUA sugerează următorii pași importanți pentru promovarea îmbătrânirii sănătoase:

- Faceți exerciții regulat. Studiile au arătat că persoanele care fac activități sportive constant adesea trăiesc mai mult, sunt mai sănătoase și mai fericite.

- Acordați o atenție deosebită greutății și formei corpului. Atât indicele de masă corporală, cât și forma corpului (în cazul în care sunteți supraponderal sau obez contează unde se depune grăsimea și din ce tip e aceasta) face diferența.

- Alegeți alimente sănătoase și mențineți o dietă variată și echilibrată, cu peste, carne, fructe și legume.

- Mențineți-vă activ! Identificați și participați la activități care vă plac, cum ar fi voluntariatul, hobby-urile și activitățile care implică socializarea și ieșirea din casă.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24