Impactul vaccinării anti-COVID asupra bolnavilor cu dializă. Explicații Valeriu Gheorghiță

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Doze de vaccin
Doze de vaccin

Circa 6.300 dintre bolnavii care fac dializă în România s-au vaccinat împotriva infecției COVID.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat, într-o conferință de presă, că a cerut date de la principalii operatori de dializă din România pentru a vedea cât de mult a fost afectată de pandemie această categorie de bolnavi și care a fost impactul imunizării. S-au primit informații de la 78 de clinici din țară, unde fac dializă circa 11.100 de persoane cu dializă din totalul de aproximativ 13.000 de pacienți cu dializă, câți sunt în evidențe.

”Această categorie de pacienți a fost grav afectată în cursul acestei pandemii înregistrând o rata de deces medie de aproximativ 25% la cazurile diagnosticate cu infecție SARS-CoV-2. (...) Dintre aceste 11.000 de persoane care efectuează dializă aproximativ 6.341 de persoane au fost deja vaccinate cu prima doză, ceea ce înseamnă 60% rată de acoperire. Și-au exprimat acordul pentru vaccinare 70% dintre pacienți.

(...) S-a observat o tendință de scădere a numărului de cazuri confirmate în rândul pacienților dializați în perioada de la debutul campaniei de vaccinare. Acest lucru se suprapune cu tendința generală de scădere a numărului de cazuri”, a mai precizat doctorul Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel