Un nou vaccin împotriva COVID în România. Dr Valeriu Gheorghiță spune când vin primele doze

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare

Un nou vaccin va ajunge în România, anunță medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare împotriva COVID.

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat că va ajunge pe piața din România un nou ser împotriva coronavirusului. Este vorba de vaccinul dezvoltat de
compania Johnson&Johnson, a cărui eficacitate e similară cu cea a serului dezvoltat de AstraZeneca, scrie Antena 3.

”După cum ştim, compania Johnson &Johnson şi-a depus documentaţia pentru a obţine autorizaţia de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Asta înseamnă că în aprilie am avea primele doze. Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe adenovirus uman, eficacitatea e similară cu cea de la Astra Zeneca, însă avantajul este că e suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Temperatura de păstrare este obişnuită. Aşa ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare”, explică medicul Valeriu Gheorghiță.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel