Valeriu Gheorghiță: ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor

DCMedical Team |
Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a adus noutățile de ultimă oră în legătură cu vaccinarea profesorilor.

Colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă a vorbit în exclusivitate despre campania de vaccinare. El spune că a zecea tranșă de vaccin sosește azi în România. Cele mai multe doze vor ajunge în București, iar altele în Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.
"La acest moment au fost trimise către România aproximativ 201.000 de vaccin de la Pfizer. Practic reprezintă cea mai mare tranșă de până la acest moment. Această tranșă asigură vaccinarea persoanelor deja programate cu prima doză dar și doza doua dar și de asemenea ne permite accelerarea campaniei de vaccinare și respectiv vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ precum și asigurarea vaccinării a persoanelor care încă se află internate în centrele rezidențiale și care nu au fost vaccinate și a persoanelor care sunt în momentul de față în imposibilitatea de a se deplasa la un centrul de vaccinare.
Mă refer la persoanele de la domiciliu, persoane fără adăpost, de asemenea așa cum am anunțat, luăm în calcul deschiderea de noi cabinete de vaccinări în luna martie cu posibilitate începerii programărilor chiar de la începutul lunii martie.
Din acest punct de vedere cred că în curând o să ajungem într-adevăr la un milion de persoane vaccinate ținând cont de faptul că astăzi avem 820.000 de persoane vaccinate dintre care aproape 590.000 sunt persoane vaccinate cu cele două doze și au fost în total administrate peste 1.400.000 de doze de la începutul campaniei", a spus Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Întrebat dacă numărul de doze va creşte în continuare, Valeriu Gheorghiţă a precizat că da, numărul de doze de la Pfizer va creşte săptămânal.
"Vestea bună este că într-adevăr de la o săptămână la alta, cel puțin pentru Pfizer numărul de doze va fi din ce în ce mai mare, de pildă în luna martie vom avea circa 220.000 de doze trimise săptămânal. De asemenea de la începutul lunii aprilie din datele preliminare se pare că vom avea un număr de cel puțin patru ori mai mare săptămânal, ceea ce ne va crea toate premisele pentru a putea crește substanțial ritmul de vaccinare și pentru a ne menține obiectivul pe care l-am mai afirmat și cu alte ocazii, respectiv cele 10 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie”.
În legătură cu întârzierea vaccinării cadrelor didactice, Gheorghiță a spus:

"Eu pot să vă spun în acest moment că sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate circa jumătate dintre ele sunt vaccinate și cu două sau doua, suplimentar sunt aproximativ 128.000 de persoane de programate, iar în cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învățământ preuniversitar cât și universitar prin sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spațiile puse la dispoziție în mare parte de Ministerul Educației, respectiv în centre de vaccinare existente la nivelul fiecărui județ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri vaccinul de la AstraZeneca și vaccinul de la Pfizer”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel