Imunitate: câtva metode simple de a stimula sistemul imunitar

Angela Sabău |
Data publicării:
Sistemul imunitar
Sistemul imunitar

Iată câteva modalități dovedite de a stimula imunitatea, potrivit experților.

Deși nu există nicio pastilă magică care să întărească instantaneu imunitatea, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne menține sănătoși.

Iată cinci sfaturi esențiale și pentru a vă asigura sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

1 Gestionați-vă nivelurile de stres

Potrivit lui Robert G. Lahita, doctor în științe medicale. („Dr. Bob”), director al Institutului pentru boli autoimune și reumatice de la Saint Joseph Health și autor al viitoarei cărți Immunity Strong, „Diferența dintre noi și o antilopă după care fuge un leu este că stresul antilopei este momentan. O antilopă nu are timp să-și facă griji, în timp ce noi ne facem griji pentru perioade lungi de timp. Această îngrijorare ne poate îmbolnăvi, iar stresul cronic poate avea efecte distincte asupra sistemului imunitar. Viața, stresul poate determina modificări de durată în fiziologie și comportament. Stresul scade rezistența sistemului nostru imunitar și ne predispune către diverse infecții prin imunosupresie, în special prin creșterea corticosteroizilor, care sunt imunosupresori puternici. Motivul biologic al acestei imunosupresii este influenta sistemele nervos și endocrin asupra sistemului imunitar care duce la inflamație, o afecțiune care duce la durere, febră, roșeață și senzație de rău acut însoțită de pierderea poftei de mâncare, oboseală excesivă și/sau insomnie”.

2 Vaccinați-vă

„Un vaccin este un medicament care vă antrenează corpul să lupte cu invaziile străine și, în multe cazuri, oferă imunitate dobândită invadatorului”, explică dr. Bob. „Toate vaccinurile încep cu o expunere la un virus sau agent patogen pentru a declanșa un răspuns imun celular puternic care implică celulele T ucigașe naturale MHC clasa I. Corpul învață să răspundă la acea infecție virală și să o elimine. Vaccinurile sunt cu noi de mai mult de 200 de ani și nici un progres în sănătatea publică cu excepția salubrității nu a fost mai important. Ambele controlează infecțiile, principalele cauze de deces în lume.”

3 Dormiți mai mult

Dr. Bob spune: „Lipsa somnului poate fi devastatoare pentru mintea și sufletul dumneavoastră biologic. Vă sugerez să dormiți aproximativ șapte ore în fiecare noapte. Datele pe care le avem de decenii în urmă au arătat că somnul este esențial pentru o sănătate bună. Când vine vorba de imunitate, acum știm că lipsa somnului sporește bolile inflamatorii mediate de imun și că ciclul de somn este de o importanță deosebită pentru homeostazia imună adecvată. Infecțiile rezistente sunt, de asemenea, un aspect major al lipsei de somn."

4 Faceți exerciții regulat

Dr. Daniel Boyer de la Farr Institute afirmă: „Exercițiul are ca rezultat mai multe beneficii pentru sănătatea organismului și vă poate îmbunătăți atât sănătatea fizică, cât și cea mentală, făcându-vă să trăiți mai mult. Poate preveni dezvoltarea multor factori de risc care pot duce la mai mulți factori de sănătate. afecțiuni asociate, inclusiv gestionarea greutății, combaterea unor afecțiuni legate de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul de tip 2, artrita și multe tipuri de cancer și, de asemenea, creșterea sănătății generale și a sistemului imunitar. Toate aceste afecțiuni pot duce la o situație care pune viața în pericol și, de asemenea, duce la moarte dacă dezvoltați oricare dintre aceste afecțiuni la o vârstă mai înaintată, când sistemul dumneavoastră imunitar este deja compromis.”

5 Obișnuiți-vă cu o dietă sănătoasă

„O dietă adecvată va asigura o aprovizionare eficientă cu nutrienți importanți pentru organism, care pot sprijini funcționarea, creșterea și dezvoltarea adecvată a celulelor, ceea ce duce la o sănătate mai bună”, spune dr. Boyer. „De asemenea, vă poate întări sistemul imunitar, care este responsabil pentru combaterea mai multor afecțiuni de sănătate care pot scurta durata de viață. În plus, o dietă sănătoasă ar trebui să excludă alimentele care pot cauza factori de risc ai stărilor de sănătate, cum ar fi alimentele cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi, alimente contaminate, sau orice alte produse alimentare foarte procesate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel