Imunoterapia pentru limfomul malign; explicațiile cercetătorului care a inventat-o, la DC Medical

Angela Sabău / 19 oct 2019 / 21:49
EXCLUSIV
Imunoterapia pentru limfomul malign
Imunoterapia pentru limfomul malign

Profesor doctor Adrian Bot, cercetătorul american de origine română este cel care a inventat imunoterapia pentru limfomul malign. El a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, cum funcționează această terapie care a revoluționat tratamentul cancerului.

Prof. dr. Adrian Bot este cercetătorul american de origine română care a descoperit imunoterapia pentru limfomul malign. Invitat la Interviurile DC Medical, el a explicat pe înțelesul tuturor cum funcționează terapia care a revoluționat tratamentul limfomului malign.

„Cea mai bună analogie este să vă imaginați un sistem de tip GPS, molecular, care se integrează într-o celulă normală, printr-un vector viral. Acest vector schimbă genetica celulei imunitare, celula T”, a început el explicațiile.

Procedura, a mai arătat el, este de a se recolta celule, care sunt modificate, apoi reinjectate în organism, pe care-l colonizează. „Se recoltează un număr de celulele imune, se modifică în laborator și se inserează respectiva genă, care dă capacități deosebite imimune. Este un receptor ce permite celulei imune să indentifice celulele canceroase din organism și să le elimine, una câte una. Este un medicament viu, cum s-ar spune. Aceste celule se reinfuzează și ele colonezează, de fapt, organismul pentru un interval definit de timp. Nu rămân permanent”, a mai spus el.

Astfel, a mai explicat el, celulele - după ce au eliminat tumora - se autoelimină după un anumit timp. „Noi reprogramăm celulele imunitare, care sunt diferențiate terminal. Aceste celule nu au posibilitatea să stea în organism toată viața. Practic, ele proliferează și se multiplică într-un interval de două săptămâni, după acea încep să dispară gradual. După un an de zile, la pacienții care au răspuns la această terapie și care au eliminat tumora, abia le mai detectezi prin mijloace foarte sensibile și în final ele dispar”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy