Încă un medic fals în România: un programator IT din Predeal ține locul medicului de familie

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic


O echipă Digi24 a descoperit la Predeal un programator IT care consultă pacienți, le prescrie medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină. Ministerul Sănătății a luat deja măsuri.

Soția programatorului IT este oficial medic de familie în oraș, dar când nu vine ea la cabinet, soțul îmbracă halatul alb și tratează pacienții.

Reporterii Digi24 i-au făcut o vizită medicului și l-au filmat cu camera ascunsă în timp ce recunoștea că nu are ce căuta în postura de medic.

"Predeal, centrul orașului. Intrăm în cabinetul medicului de familie și, teoretic, la muncă ar trebui să fie o femeie. Aflăm că este în concediu medical, iar în locul său îl găsim pe soțul acesteia. Este programator IT, nu are nicio diplomă de medicină, dar se comportă ca și cum ar fi un doctor adevărat. Consultă, eliberează rețete și le dă sfaturi celor aflați în suferință", relatează jurnaliștii de la DIGI 24.

„Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația", le-a declarat barbatul jurnalistilor in timp ce era filmat cu camera ascunsă.

Potrivit juraliștilor DIGI24, pacienții cabinetului știu că primesc rețete și bilete de trimitere de la un om care nu are nicio pregătire medicală însă preting că au încredere în judecata medicală a programatorului IT.

„Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu și al soțului, este același, pe care îl luăm, lună de lună. Nu știu unde lucrează, dar medic sigur nu este", a declarat o pacientă pentru DIGI 24

Echipa Digi 24 a anunțat poliția despre cazul descoperit, iar oamenii legii au intrat în cabinetul așa zisului medic pentru a-i cere explicații. Polițiștii au descoperit că bărbatul a dat, in ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului. Aceștia au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

 

 Ministerul Sănătății a luat deja măsuri

 

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că a cerut un control şi că DSP va demara chiar azi verificările.

„Este regretabil şi incredibil cum unii colegi înţeleg să îşi facă meseria, să trădeze încrederea pe care pacienţii o pun în ei. De când am aflat am cerut un control al DSP şi am sesizat Colegiul Medicilor şi Casa de Sănătate Braşov. Medicul de familie, când şi-a asumat lista de pacienţi, şi-a asumat şi perioade în care nu poate desfăşura activitatea, atunci anunţă Casa sau anunţă un coleg care să îi preia activitatea. Nu ştim dacă au căutat înlocuitor, dar în urma anchetei vom stabili asta", a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel