Începe testarea în Capitală. Streinu Cercel: Persoanele vor fi informate cu 48 de ore înainte

Adisa Codruț |
Data publicării:
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel anunță că luni va începe testarea în Capitală. Aceasta vor fi efectuate în afara casei.

Managerul Institutului „Matei Balș" din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit, duminică, la Antena 3 despre testarea din Capitală.

„Persoanele vor fi informate cu 48 de ore înainte. Cine dorește să participe la această evaluare e foarte bine, cine nu nu e niciun fel de supărare. Totul se lucrează pe tabletă. Oamenii vor răspunde la câteva întrebări astfel încât informația din punct de vedere epidemiologic să fie importantă. Testul rapid durează 15 minute, se face dintr-o picătură de sânge din deget. Testul de exudat nazal și faringian durează 24 - maxim 48 de ore. Testul rapid din deget nu pune diagnosticul de boală, ca să ne lămurim. El ne spune nouă că acea persoană a trecut cândva prin infecție cu coronavirus", a spus Adrian Streinu-Cercel, duminică, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel