Infectări 20 octombrie coronavirus: 17.158 cazuri și 423 decese. 9 sunt înregistrate anterior

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

Numărul infecțiilor din ultimele 24 de ore a ajuns la 17.158. Detalii mai multe vor fi publicate la ora 13.00.

GCS a transmis datele existente la acest moment, în ceea ce privește numărul infectărilor. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 17.000 de noi infectări.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 17.158 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 423 decese dintre care 9 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”

Numărul mare de infectări din ultimele două zile ar putea duce la un nou lockdown. Decizia va fi luată, cel mai probabil, în urma ședinței pe care a convocat-o președintele Klaus Iohannis, cu toți responsabilii implicați în gestionarea pandemiei.

"Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor", a anunţat Klaus Iohannis, marţi, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Decizia președintelui vine după ce ieri, România a înregistrat cifre record la numărul de îmbolnăviri și decese cauzate de Covid-19.  

Potrivit şeful statului, pregătirea pentru valul 4 al pandemiei, pe fondul unei campanii de vaccinare anti-COVID care s-a mişcat "mult prea lent", a fost "deficitară", cauzele fiind multiple.

Ieri, 19 octombrie, au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

De asemenea, au fost 574 de decese. 

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, spune că încă nu am atins vârful valului patru al pandemiei.

„Din păcate, ceea ce trebuie să conștientizăm cu toții este că la un asemenea nivel de vaccinare pe care îl avem - și analiza va trebui făcută la un moment dat într-o situație în care (...) putem să fim mult mai lucizi - cu asemenea grad de vaccinare noi chiar dacă la un moment dat acest val patru va trece... încă nu am ajuns în vârful valului, au fost tot felul de discuții și de prognoze.

Din păcate, nu suntem nici măcar pe platou, există în continuare o creștere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere. Presiunea este enormă, uriașă pe sistemul sanitar, care evident că are anumite limite, pentru că nimic nu este infinit, nici capacitatea sistemului sanitar”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, marți, într-o emisiune TVR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel