Infecția COVID și legătura sa cu somnul. Virusul, blocat de melatonină?

Florina Pop |
Data publicării:
Somn odihnitor
Somn odihnitor

Cercetătorii susțin că infecția COVID poate provoca insomnie și modificări pe termen lung în sistemul nostru nervos.

Cercetătorii au folosit inteligența artificială pentru a căuta indicii ascunse în structura infecției COVID pentru a vedea cum intră în celulele umane și ce ar putea să o oprească. Ei au sesizat că virusul SARS-CoV-2 ar putea fi blocat de melatonină - hormonul somnului, cu rol esențial în reglarea ritmurilor noastre circadiene.

Luni de zile, cercetători de la Clinica Cleveland, SUA, au analizat date de la mii de pacienți bolnavi de COVID și au observat că melatonina a continuat să iasă în evidență. În octombrie, un studiu efectuat la Universitatea Columbia, SUA, a constatat că pacienții intubați au avut rate mai bune de supraviețuire dacă au primit melatonină. Și președintele Donald Trump, pe lângă alte terapii experimentale, a primit melatonina. Opt studii clinice care vizează asocierea dintre melatonina și COVID sunt în curs de desfășurare, potrivit The Atlantic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel