Infecții respiratorii: aflux de pacienți la SJU Baia Mare, programul de vizită, limitat

Angela Sabău / 17 feb 2020 / 18:00
UPU SJU Baia Mare
UPU SJU Baia Mare

Aproape 800 de pacienți au ajuns la Sptialul Județen din Baia Mare, în doar trei zile. Aproape 300 au fost copii, cei mai mulți cu infecții respiratorii.

Un număr de 785 de pacienți, din care 292 copii au ajuns la UPU Baia Mare, în doar trei zile. La sfârșitul săptămânii trecute, la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare (SJUBM medicii au consultat aproximativ 275 de pacienți/24 de ore. 

Personalul UPU a acordat asistență medicală pentru 785 de pacienți, în perioada 14 – 17 februarie. Din totalul prezentărilor, 292 au fost copii - 46 au avut vârsta sub 1 an și 246 vârste cuprinse între între 1 și 16 ani. 70% dintre pacienții pediatrici care au beneficiat de serviciile specialiștilor au prezentat infecții respiratorii.

“Referitor la gradul de urgență, menționăm că, din numărul total de prezentări din acest sfârșit de săptămână (785) doar 178 de pacienți au fost încadrați la cod roșu și galben și au necesitat asistență medicală imediată, 166 dintre pacienți rămânând internați în cadrul spitalului nostru. Cel mai mare procent al persoanelor care au ajuns în UPU nu au constituit urgență, fiind lăsați la domiciliu cu recomandări de tratament, aceste cazuri putând fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicină de familie”, a precizat dr. Dan Roman, medic șef UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

“Volumul de muncă desfășurat în Unitatea de Primire Urgențe a spitalului nostru este uriaș. În cursul anului 2019 s-au efectuat peste 83.000 de consultații și intervenții, iar în 2020, până în dimineața zilei de 17 februarie, au fost înregistrate 11.200 de cazuri în UPU“, informează ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Acces limitat al vizitatorilor

De asemenea, din cauza creşterii numărului cazurilor de afecțiuni respiratorii, conducerea unității medicale anunță necesitatea limitării vizitelor efectuate la bolnavii internați. „Având în vedere numărul mare de persoane care prezintă diverse probleme respiratorii și pentru a veni în sprijinul pacienților internați în unitatea noastră medicală se impune luarea unor măsuri privind restricționarea programul de vizită. Astfel că, începând cu data de 17 februarie, accesul vizitatorilor este permis doar în intervalul 15.00 – 17.00”, a precizat managerul unității, ec. Sorina Pintea.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy