Infecţiile bucale pot provoca o gamă largă de afecțiuni

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Infecţiile bucale pot provoca o gamă largă de afecțiuni, arată un specialist mexican.

Infecţiile bucale pot provoca, nu doar amigdalite, ci inclusiv cardiopatii severe, astfel încât prevenirea lor este fundamentală, potrivit specialistului mexican Miguel Valencia González citat sâmbătă de EFE. Pe lângă problemele de odontologie aceste infecţii pot avea un impact grav asupra organismului, notează expertul de la Instituto de Seguridad y Servicios Sociales de los Trabajadores del Estado (ISSSTE).

El a subliniat că patologiile parodontale sunt procese infecţioase ale gingiilor care pot afecta ţesutul care susţine dintele. Potrivit lui, peste 80 % dintre adulţii care sunt îngrijiţi la această clinică au avut nevoie de lucrări dentare, precum punţi sau proteze parţiale ca urmare a pierderii unor dinţi. Potrivit datelor Asociaţiei Stomatologice Mexicane, 9 din 10 persoane au carii, o problemă care începe la o vârstă fragedă, având în vedere că afectează peste 73 % dintre minorii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani.

Potrivit specialiştilor, aceste probleme afectează calitatea vieţii şi pot avea nevoie de intervenţii costisitoare, în cazul în care nu sunt tratate la timp şi pot determina chiar formarea de chisturi sau de tumori odontogenice. Părinţilor li se recomandă să supravegheze sănătatea dentară şi bucală a copiilor şi să evite le cumpere alimente bogate în zahăr sau băuturi carbogazoase. Se recomandă de asemenea spălatul pe dinţi după consumul de alimente, precum şi vizitele preventive la stomatolog la fiecare şase luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel