Infecţiile bucale pot provoca o gamă largă de afecțiuni

Sebastian Florea / 11 feb 2019 / 20:14

Infecţiile bucale pot provoca o gamă largă de afecțiuni, arată un specialist mexican.

Infecţiile bucale pot provoca, nu doar amigdalite, ci inclusiv cardiopatii severe, astfel încât prevenirea lor este fundamentală, potrivit specialistului mexican Miguel Valencia González citat sâmbătă de EFE. Pe lângă problemele de odontologie aceste infecţii pot avea un impact grav asupra organismului, notează expertul de la Instituto de Seguridad y Servicios Sociales de los Trabajadores del Estado (ISSSTE).

El a subliniat că patologiile parodontale sunt procese infecţioase ale gingiilor care pot afecta ţesutul care susţine dintele. Potrivit lui, peste 80 % dintre adulţii care sunt îngrijiţi la această clinică au avut nevoie de lucrări dentare, precum punţi sau proteze parţiale ca urmare a pierderii unor dinţi. Potrivit datelor Asociaţiei Stomatologice Mexicane, 9 din 10 persoane au carii, o problemă care începe la o vârstă fragedă, având în vedere că afectează peste 73 % dintre minorii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani.

Potrivit specialiştilor, aceste probleme afectează calitatea vieţii şi pot avea nevoie de intervenţii costisitoare, în cazul în care nu sunt tratate la timp şi pot determina chiar formarea de chisturi sau de tumori odontogenice. Părinţilor li se recomandă să supravegheze sănătatea dentară şi bucală a copiilor şi să evite le cumpere alimente bogate în zahăr sau băuturi carbogazoase. Se recomandă de asemenea spălatul pe dinţi după consumul de alimente, precum şi vizitele preventive la stomatolog la fiecare şase luni.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy