InfoCons: Consumăm alimente cu 420% mai multă sare decât cea recomandată de OMS! Alertă asupra sănătății populației!

Cătălina Burghelea / 11 mai 2021 / 10:30

Consumăm alimente cu 420% mai multă sare decât cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății!

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea oamenilor consumă o cantitatea dublă de sare față de cea recomandată 5grame/zi pentru un adult, fiind supuși unui risc mai mare de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale, aceste boli provocând aproximativ 3 milioane de decese anual.

Astfel că, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente pentru 60 de categorii de produse.

Reperele globale propuse de Organizația Mondială a Sănătății au ca obiectiv reducerea cu 30% a aportului global de sare până în 2025.

Aceste repere pot împiedică producerea alimentelor procesate ce reprezintă o sursă majoră a consumului de sare în special în țările în care consumul acestor produs, poate crește rapid.

Conform studiilor și testelor comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare, de cele mai multe ori, cantitatea de sare regăsită depășește cu 420% recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, precizează InfoCons

1. -imagine fara descriere- (accidente-cardio-vasculare-infocons_50839300.jpg)

1. -imagine fara descriere- (aparat-circulator-infocons_89354500.jpg)

Citește mai multe AICI. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy