InfoCons: Consumăm alimente cu 420% mai multă sare decât cea recomandată de OMS! Alertă asupra sănătății populației!
Consumăm alimente cu 420% mai multă sare decât cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății!
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea oamenilor consumă o cantitatea dublă de sare față de cea recomandată 5grame/zi pentru un adult, fiind supuși unui risc mai mare de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale, aceste boli provocând aproximativ 3 milioane de decese anual.
Astfel că, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente pentru 60 de categorii de produse.
Reperele globale propuse de Organizația Mondială a Sănătății au ca obiectiv reducerea cu 30% a aportului global de sare până în 2025.
Aceste repere pot împiedică producerea alimentelor procesate ce reprezintă o sursă majoră a consumului de sare în special în țările în care consumul acestor produs, poate crește rapid.
Conform studiilor și testelor comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare, de cele mai multe ori, cantitatea de sare regăsită depășește cu 420% recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, precizează InfoCons.


-
De ce apare, de fapt, intoleranța la gluten? Nu e vina glutenului27.10.2025, 19:58
-
-
-
-
Suplimentul care combate anemia fără efecte digestive neplăcute27.10.2025, 15:42
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
