Îngrijirea părului uscat și gras. Ce trebuie să știi despre șampoanele moderne

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Îngrijirea părului uscat și gras. Ce trebuie să știi despre șampoanele moderne. Foto: Freepick @freepik
Îngrijirea părului uscat și gras. Ce trebuie să știi despre șampoanele moderne. Foto: Freepick @freepik

Îngrijirea părului uscat și gras este o problemă care dă bătăi de cap mai multor persoane. 

Starea părului se poate deteriora din mai multe motive. Problema apare din cauza șamponului ales, a lipsei de vitamine și minerale.

Părul devine uscat și fragil, deoarece, cel mai probabil, scalpul este lipsit de nutriție. Ai citit ce scrie pe eticheta șamponului tău, pentru ce tip de păr este potrivit? Nu uita să cumperi  un balsam și să aplici pe păr protecție termică atunci când te coafezi.

Sănătatea părului este afectată negativ de:

- utilizarea frecventă a vopselei de păr;

- folosirea anumitor substanțe chimice pentru a schimba structura părului;

- coafuri strânse;

- piepteni și agrafe metalice;

- malnutriție.

Redă strălucirea părului după sezonul rece. 4 măști naturale care-ți fac bucle incredibile

Pentru părul uscat și subțire trebuie să folosești un șampon fără sulfați. Aceste șampoane conțin agenți activi ușori, care nu fac multă spumă și usucă mai puțin părul. 

Nu usca părul slab și fragil cu un uscător. Nu uita să aplicai protecție termică pe păr, evită coafurile strânse. În perioada de refacere a părului, nu folosi fixativ și ceară.

Când îți speli  părul, de obicei cad până la 100 de fire de păr. Dacă observi că există mult mai multe fire căzute, renunță să prinzi părul cu elastice. lasă părul că cadă liber pe umeri.  Ca ultimă soluție, împletește-l ușor într-o codiță.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

Dacă nu poți lupta cu fragilitatea și căderea părului, poți recurge la terapia cu plasmă. Un cocktail de trombocite prelevate anterior de la pacient este injectat în scalp. Va trebui să treci prin 8 ședințe. După aceea, foliculii de păr vor deveni mai puternici.

Terapia cu laser ajută la exfolierea scalpului uscat. Datorită pătrunderii fasciculului de lumină în straturile profunde ale pielii, circulația sângelui în scalp se îmbunătățește, iar nivelul metabolismului în celule crește. Șapte ședințe  sunt suficiente pentru a obține efectul dorit.

Persoanele cu scalp gras au o altă problemă: părul se murdărește rapid. Prin urmare, încep să folosească șampon în fiecare zi. De obicei, în astfel de cazuri, problema nu dispare, ci se agravează, iar starea părului se înrăutățește: rădăcinile rămân grase, iar vârfurile sunt uscate. Șamponul cu sulfat te va va ajuta pentru a rezolva această problemă.

Alternative naturale pentru vopsirea părului. Ce rol are rozmarinul. Efectul uimitor pentru fire albe

Terapia cu microcurent te va ajuta la reducerea intensității glandelor sebacee, face părul mai puternic și mai strălucitor.

Doamnele și domnișoarele care au părul drept visează adesea la bucle. Și invers: cele cu părul  creț visează la un păr drept. Dacă vrei să-ți îndrepți părul, folosește șampoane cu silicon, care se așează pe șuvițe și le fac mai grele. Drept rezultat, părul se va îndrepta.

Siliconii sunt adăugați în șampon pentru a oferi părului strălucire, îl îndreaptă și îi adaugă volum. Siliconul învăluie fiecare fir de păr cu un strat subțire, motiv pentru care părul devine mai gros, iar coafura este mai voluminoasă, coafura se ține mai bine, vârfurile despicate se lipesc între ele, iar pieptănarea este mai ușoară.

Un alt plus al siliconului este că protejează părul de radiațiile ultraviolete și de sulfații din șampoane. Dar nu uita o regulă importantă: o dată pe săptămână, folosește un șampon fără silicon, pentru a-ți curăța în profunzime părul. Cu utilizarea regulată și prelungită a șampoanelor cu silicon, aceste substanțe se acumulează pe păr și înfundă porii. În timp, părul va deveni uscat, aspectul lui va deteriora, iar creșterea va încetini.

De ce să îți pui smântână în păr

Placa de îndreptat  va transforma, rapid, buclele într-un păr perfect uniform. Dar dacă o folosești zilnic, vârfurile firelor de pr vor deveni uscate și despicate. Ca opțiune poți merge o dată la trei luni la un coafor, care îți va îndrepta părul cu keratina.

Aproape fiecare etichetă de șampon conține informații despre conținutul extractelor din plante sau din fructe. Cel mai probabil, în loc de extracte, șamponul conține arome și coloranți. Același lucru se poate spune despre vitamine. Dar, dacă vei include în șampon ulei de avocado, jojoba, brusture, părul se va bucura de multe beneficii.

Uneori, în căutarea celui mai bun șampon, unele persoane cumpără șampon pentru copii. Acest șampon nu provoacă alergii ale scalpului, de aceea este o opțiune bună. Dar reține că acest șampon nu este conceput pentru a spăla părul de produsele de styling.

De ce să îți torni Cola pe păr. Ce substanțe conține băutura și care este efectul are asupra podoabei capilare

Dacă alegi să-ți speli părul cu un șampon pentru bărbați, nu uita că producători  țin cont de diferitele niveluri ale echilibrului acido-bazic la bărbați și femei. La bărbați, circulația sanguină este mai intensă și pielea scalpului este mai groasă și conține mai multe glande sudoripare și sebacee. Odată ce folosești un șampon pentru bărbați, există posibilitatea de uscare a părului și a scalpului.

Ai avut noroc și ai găsit un șampon care îți face părul să pară sănătos și bine îngrijit. Cât timp poți folosi același șampon? Exact șase luni. Starea părului și a scalpului vă va spune că este timpul să-l schimbi. Opțiunea ideală este să ai două sau trei tipuri de șampon și să le alternezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel