INOSINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

INOSINUM – prospect. Acțiune: Antiviral; stimulează imunitatea mediată celular.

INOSINUM – prospect:

Denumirea comercială: ISOPRINOSINE®

Forma: Comprimate, sirop

Indicații: Infecții respiratorii virale, primare și secundare, stări imunodepresive, gripă; infecții cauzate de virusuri herpes: virus Herpes simplex tip 1 și 2 (HSV), virusul varicelo-zosterian (VZV), infecții cauzate de Citomegalovirus (CMV) și virusul Epstein-Barr (VEB); condiloame genitale (condyloma acuminata) - leziuni externe (excluzând localizările perianale sau meatale) ca monoterapie sau ca adjuvant la procedeele convenționale topice sau chirurgicale; tratamentul adjuvant în infecții cutaneo-mucoase, vulvo-vaginale (subclinice) sau endocervicale provocate de Papilomavirus uman (HPV); hepatită virală; varicelă severă sau complicată; rubeolă severă sau complicată; panencefalită sclerozantă subacută (PESS).

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs. Gută sau concentrații plasmatice mari de acid uric.

Atenție!: Precauție la pacienții cu gută în antecedente, hiperuricemie, urolitiază sau la pacienții cu insuficiență renală, deoarece inosina poate determina o creștere tranzitorie a concentrației acidului uric în plasmă și urină. În cazul tratamentului pe termen lung trebuie monitorizate la toți pacienții, periodic, concentrațiile de acid uric din plasmă și urină, funcția ficatului, hemoleucograma și funcția renală.

Reacții Adverse: Creșterea tranzitorie (de obicei rămânând în limite normale) a concentrațiilor acidului uric din urină și plasmă care, în general, revin la valorile inițiale la câteva zile după terminarea tratamentului. Greață cu sau fără vărsături, disconfort epigastric, creșterea valorilor serice ale transaminazelor, fosfatazei alcaline sau azotului ureic, prurit, erupții cutanate tranzitorii, cefalee, vertij, fatigabilitate sau indispoziție, artralgie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel