Institutul Marius Nasta, al patrulea deces. Infecții nosocomiale

Dana Lascu / 25 feb 2019 / 16:43
Patru persoane au decedat și încă una este infectată din cauza acinetobacter, o bacterie rezistentă la antibiotice care dă des infecții nosocomiale
Patru persoane au decedat și încă una este infectată din cauza acinetobacter, o bacterie rezistentă la antibiotice care dă des infecții nosocomiale

A patra victimă a infecțiilor nosocomiale la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală. Este vorba de un pacient bărbat care a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat.

După ce în ultimele două săptămâni trei pacienți infectați cu tulpini de Anicetobacter au decedat la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, astăzi un al patrulea și-a pierdut viața.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 68 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat.

Citește și: Infecții nosocomiale, 3 decese. Pintea, precizări importante despre acinetobacter

Citește și: Institutul de pneumoftiziologie Marius Nasta: Secția ATI și blocul operator, închise. 28 de pacienți redirecționați

Reamintim că sâmbătă, pe 9 februarie, managerul spitalului, dr. Beatrice Mahler-Boca a anunțat primul deces datorat unei infecții nosocomiale la Institutul Marius Nasta din Capitală.

În săptămâna care a urmat, alte două persoane și-au pierdut viața.

În afară de acestea, confirmați cu infecție mai erau încă doi pacienți, care erau internați în secția de ATI. Amândoi erau în stare gravă. Dintre aceștia, unul a decedat astăzi.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23