Ioana Mihăilă: Măsurile de relaxare trebuie luate treptat

Ioana Mihaila. Foto: Facebook
Ioana Mihaila. Foto: Facebook

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, luni, 17 mai, că susţine ca măsurile de relaxare să fie luate treptat, iar dacă într-un birou sunt toţi angajaţii vaccinaţi se poate limita purtarea măştii în interior.

"Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei.", a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că, în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, "suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare".

Citește și Pacienții cu Covid, afectați de două ori: nu doar de boală, ci și de accesul limitat la recuperare

"Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei.", a afirmat Mihăilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel