NU luați iodură de potasiu preventiv, provoacă probleme cu TIROIDA. Ministerul Sănătății: În caz de URGENȚĂ, va fi distribuit în cel mai scurt timp

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Ministerul Sănătății a transmis un mesaj despre iodura de potasiu. 

"Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.

În caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ", a transmis Ministerul Sănătății. 

Iodura de potasiu, ce este, CÂND, CUM și DE CE se ia. Cine NU are voie, reacţii adverse - PROSPECT iodura de postasiu

 

Comprimatele cu iod pot fi luate numai în cazuri de accidente nucleare, însă atenție, nu le luați pe cont propriu.

Iodura de potasiu este utilizată în caz de accidente nucleare sau accidente ale reactoarelor nucleare pentru a preveni absorbţia de iod radioactiv în tiroidă.

În cazul accidentelor reactoarelor nucleare, poate să existe o emisie de iod radioactiv. În caz de contaminare, iodul radioactiv este preluat de către tiroidă. Asimilarea de iod radioactiv în tiroidă este împiedicată de aportul de iod non-radioactiv (de exemplu, sub formă de iodură de potasiu), înainte sau în timpul contaminării. 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor farmacistului.

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului
- Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect, avertizează ANM (n.r. Agenția Națională a Medicamentului)

Citește mai departe AICI

Vezi și: 

Iodura de potasiu, căutată în disperare de români, deși "NU împiedică radiația să intre în organism". Farmaciști: E nebunie, zic că vrem să-i OMORÂM!

Accident nuclear vs. bombă nucleară, cum ne afectează sănătatea. Ciuhodaru: Efectele radiațiillor, MAXIME în prima oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel