Iohannis: Nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie - gripă şi COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă după ce azi s-a înregistrat un număr record de infectări cu virusul SARS-CoV-2

 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este nevoie de o atenţie sporită din partea tuturor în apropierea sezonului rece, subliniind că România nu-şi poate permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie: gripă şi COVID-19. 
"Am înregistrat, astăzi, din păcate, o nouă cifră record de infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi un număr semnificativ, din păcate, de decese provocate de COVID-19 la nivel naţional. Pandemia este de departe a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricţii şi reluarea unor activităţi concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil îndeosebi apariţiei virozelor respiratorii şi a gripei, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare şi necesită atenţie sporită din partea tuturor, deopotrivă cetăţeni şi autorităţi. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze de o dublă epidemie: de gripă şi de COVID-19. Să menţinem în perioada următoare o atitudine prudentă şi responsabilă. Să nu uităm că aceleaşi măsuri - masca, distanţarea, igiena mâinilor, care ne feresc de COVID-19, ne pot feri şi de virusul gripal, precum şi de alte viroze", a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, citează agerpres.ro.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel