Iohannis, vizită la Institutul Matei Balș - DECLARAȚII - VIDEO

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele României Klaus Iohannis a ajuns vineri, la ora 13.00, la Institutul Matei Balș, unde s-a produs un incendiu violent și 5 oameni au murit.

UPDATE 13.18 După ce a făcut o vizită la Matei Balș, șeful statului, Klaus Iohannis, a făcut declarații.

”O zi foarte tristă astăzi cu tragedia care s-a întâmplat aici, în această dimineață. Îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică. Ei au fost transportați la alte spitale unde vor fi tratați corespunzător. Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și până în momentul de față am primit toate datele care sunt certe despre intervenție.

A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute forțele de intervenție au intervenit, au stins focul, au mutat pacienții la alte spitale, însă, din păcate, pentur câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției (...) Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții.

Situația se repetă cumva. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamț, avem acum aici, la Balș, această tragedie, au fost incendii mai mici la alte sputale și cu siguranță motivele sunt diverse, ele sunt anchetate și anchetele vor scoate, fără îndolială, la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați. Însă, după părerea mea, problema este mult mai amplă. Aici avem de a face cu probleme structurale în spitalele din România”, a afirmat Iohannis.

Președinte a mai precizat că a cerut ministrului Sănătății un plan de reformare a sistemului și și-a exprimat respectul pentru medici și asistente, pe care i-a numit ”eroii mei”. 

”Am solicitat noului ministru al Sănătății, și la discuția pe care am avut-o acum câteva săptămâni și astăzi , din nou, să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei pentru a putea demara această reformă”, a afirmat Iohannis.

Despre întreg persoanlul medical a declarat că a depus ”eforturi supraomenești”, a lucrat ”până la epuizare”. ”Îmi exprim, și cu această ocazie, care este o ocazie tristă, dar îmi exprim admirația pentru toți medicii și tot personalul medical, și din spitalele COVID, și din centrele de vaccinare, și din toate unitățile medicale din România. Tot ce merită ei sunt laude și încurajări, dar, pentru cei care administrează sistemul, repet: este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete!”, a adăugta președintele.

Știre inițială

Președintele statului, Klaus Iohannis, se află Institutul Matei Balș, unde dimineață s-a produs un incendiu violent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel