KALII CHLORIDUM - prospect

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

KALII CHLORIDUM – prospect. Acțiune: Electroliți esențiali în procesele fiziologice. Potasiul intervine în procesul de creștere; participă la glicogenogeneză, glicogenoliză și la sinteza proteinelor; participă la transmiterea sinaptică a influxului nervos; esențial pentru funcționarea miocardului și sistemului nervos central. Clorul corectează alcaloza metabolică frecvent asociată hipopotasiemiei.

KALII CHLORIDUM – prospect:

Denumiri comerciale: CLORURĂ DE POTASIU, CLORURĂ DE POTASIU INFOSINT, CLORURĂ DE POTASIU KABI 

Formă: concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: Tratamentul deficitului de potasiu, în special dacă e însoțit de alcaloză hipocloremică, atunci când potasiul nu poate fi administrat pe cale orală sau când hipokaliemia este marcată. Aportul de potasiu în cadrul nutriției parenterale.

Doză: Doza se ajustează în funcție de valorile ionogramei serice și echilibrul acido-bazic. Doza maximă zilnică nu trebuie să depășească 2-3 mmoli potasiu/kg. Admnistrarea se face în perfuzie i.v., cu viteza maximă de 20 mmoli potasiu/oră.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Hipercloremie. Hiperpotasemie sau orice situație cu risc de hiperpotasiemie: Insuficiență Renală, sindroame addisoniene, Doză insuficient controlată, miotonie congenitală, talasemie.

Reacții Adverse: Dureri epigastrice. Aritmii cardiace, în cazul unei viteze prea mari de perfuzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel