Kit de îngrijire pentru vară, ce trebuie să conțină: Soarele, un inamic extrem de puternic

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
kit - FOTO: Freepick
kit - FOTO: Freepick

Kit-ul pentru îngrijirea pielii pe perioada verii ar trebui să conțină mai multe produse. 

Kit-ul pentru plajă, dar și pentru îngrijirea pielii nu trebuie să fie unul extrem de complex. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la Spectacola despre cum trebuie să ne pregătim pielea pentru sezonul cald. 

Îngrijire intensă

Este cunoscut faptul că soarele este cel mai mare inamic al pielii. Cu toții ne dorim să avem o piele fină și hidratată, însă odată cu venirea verii, căldura excesivă poate avea o influență negativă. De aceea, Ioana Moldova, a explicat cum trebuie să ne îngrijim pielea în acest sezon cald. 

”Pe perioada caldă trebuie să avem o îngrijire delicată. Perioada caldă aduce foarte multe lucruri bune cu ea, soarele aduce endorfine, ceea ce înseamnă bucurie, fericire.

Dar pentru piele, perioada caldă poate să fie foarte dificilă. Pentru a face un echilibru, pentru a face pace cu căldura de afară trebuie să avem o rutină puțin adaptată pentru acest sezon. Ceea ce înseamnă de trei ori hidratare.

Este lucrul principal pe care trebuie să îl avem în minte când vine căldura pentru că e foarte cald, pielea se deshidratează și trebuie să echilibrăm foarte mult profilul hidric. Un alt lucru ar fi protecția solară

Ar trebui să pregătim (pielea -n.r.) puțin dinaintea concediului. E foarte important să respectăm și pielea corpului, la fel ca și pielea feței pe perioada caldă, pentru că pielea corpului se va deshidrata foarte repede, și, de ce nu trebuie să fim vedeta plajei sau a locului în care suntem și trebuie ca pielea să arate foarte sănătos”, a declarat pentru DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Moldovan, fondatorul PLUSH BIO.

Vezi și: Strategia de vaccinare anti COVID-19, modificată. Ce se întâmplă de la 1 iulie

Expunerea la soare îmbătrânește pielea

Expunerea la soare este nocivă pentru pielea. De aceea, trebuie ca aceasta să fie pregătită din timp pentru sezonul cald. Hidratarea este esențială. 

”Sănătos înseamnă să nu fie aspră, să nu fie rugoasă, să nu fie deshidratată, ci să fie tonică și să fie puțin bronzată. Toată expunerea la soare trebuie să fie făcută înțelept pentru că foto-îmbătrânirea este una dintre problemele majore pe care le aduce fiecare trecere a fiecărui an.

E foarte important să îngrijim în mod special, în perioada caldă pielea, prin adiție de hidratare, de creme care să hidrateze, de creme care să hrănească pentru că soarele e foarte intens și e un inamic extrem de puternic”, a mai spus Ioana Moldovan.

În plus, antioxidanții sunt și ei necesari pentru îngrijirea pielii. Aceștia luptă împotriva bacteriilor și a radiațiilor solare.

”Unul dintre activele esențiale pe care trebuie să le aducem atât pielii feței, cât și pielii corpului sunt antioxidanții. Antioxidanții sunt niște mici luptători cu radiațiile solare.

Antioxidanții stimulează pielea să se protejeze de radiațiile solare. Sunt extrem de buni în ceea ce privește protejarea de poluare și antioxidanții trebuie aduși pe piele, mai ales, în etapa de pregătire pentru sezonul cald. 

E foarte important să aducem un control al sebumului. În perioada caldă, corpul elimină foarte multe fluide și pierde procent de hidratare, tenul este obligat să secrete sebum mai mult decât de obicei.

De aceea, trebuie să controlăm și această pierdere de sebum și această secreție necontrolată de sebum pentru că dezechilibrul acesta poate să usuce pielea. Ne dorim să fie elastică și hidratată”, a mai explicat fondatorul PLUSH-BIO.

Vezi și: Lombosciatica, afecțiunea sedentarilor. Cum se tratează

Kit-ul de vară

Ioana Moldovan a explicat ce trebuie să conțină kit-ul pentru îngrijirea pielii. Sunt pași esențiali care trebuie parcurși pentru a îngriji și a pregăti pielea pentru expunerea la soare.

”Trebuie să avem un kit de urgență pentru vară. Din punctul meu de vedere, esențial este să facem scrub, pentru că vrem ca bronzul să arate foarte bine și scrub-ul ne va ajuta la eliminarea celulelor moarte. Scrub-ul trebuie făcut din cap până în picioare. 

Genunchii și coatele se usucă, se exfoliază mai mult și de aceea trebuie făcut un scrub intensiv. Fesele trebuie exfoliate pentru a fi hidratate, să se bronzeze uniform

Decolteul, spatele, trebuie exfoliat foarte bine, dar și evident pielea feței. Nu aș folosi același exfoliant pentru corp și față niciodată, pentru că particulele pentru corp ar trebui să fie niște particule un pic mai intense, iar pentru pielea feței, în funcție de tipul de ten trebuie să facem scrub-ul dedicat

În momentul în care am făcut exfoliere pe corp, atunci hidratarea penetrează mai bine. Toate tipurile de ten trebuie hidratate. Putem să aplicăm spray-uri de hidratare. O să penetreze foarte bine epiderma și pot fi luate la plajă.

În kitul meu de plajă mi-aș lua spray de hidratare, protecție solară. Cu ele aș pleca la plajă fără nicio emoție. La plajă, pielea trebuie protejată de soare și hidratată și este super suficient”, a mai spus Ioana Moldovan. 

Vezi mai multe în VIDEO:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel