La ce să fii atent când cumperi ceapă și salată. Pericolul ASCUNS pentru sănătate: Ne MOR celulele și neuronii

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pexels @Magda Ehlers
Foto: Pexels @Magda Ehlers

La ce trebuie să fii atent când cumperi legume. Pericolul ascuns din ceapă și salată.

Nitrații și nitriții sunt compuși care apar în mod naturalNitrații și nitriții sunt compuși care apar în mod natural în corpul uman și în unele alimente, cum ar fi legumele. De asemenea, producătorii îi adaugă în alimentele procesate, cum ar fi șunca, pentru a le conserva și a le face să dureze mai mult.

În unele forme, nitrații și nitriții pot fi periculoși. Cu toate acestea, ei pot avea și beneficii pentru sănătate.

Acest articol trece în revistă nitrații și nitriții din alimentație. lly în corpul uman și în unele alimente, cum ar fi legumele. De asemenea, producătorii îi adaugă în alimentele procesate, cum ar fi șunca, pentru a le conserva și a le face să dureze mai mult.

Cum sunt puși pacienții cu gripă și COVID în saloane. Simon Florescu: Dacă pe hârtie vedeți locuri libere, nu înseamnă că sunt libere

Mai este Covid o urgență medicală? Suntem pregătiți pentru ce urmează? Microbiolog: Va fi îngrozitor și catastrofal pe termen lung. Singura întrebare este ce va fi și cât de grav

În unele forme, nitrații și nitriții pot fi periculoși. Cu toate acestea, ei pot avea și beneficii pentru sănătate.

Producătorii de alimente adaugă adesea nitrați și nitriți în carnea procesată, cum ar fi șunca, șunca, cârnații.

Acești compuși adăugați ajută la:

- a preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare

- să adauge o aromă sărată

- să îmbunătățească aspectul cărnii, dându-i o culoare roșie sau roz

Un consum ridicat de carne procesată poate crește riscul de cancer la nivelul tractului digestiv. Unii oameni cred că nitrații și nitriții sunt motivul acestui risc crescut.

Cu toate acestea, nitrații și nitriții apar, de asemenea, în mod natural în legume, ceea ce poate reduce riscul pentru unele tipuri de cancer și alte boli.

De fapt, potrivit unui studiu, oamenii obțin aproximativ 80% din nitrații din alimentație din legume.

Organismul produce, de asemenea, nitrați și îi secretă în salivă.

Nitrații și nitriții circulă din sistemul digestiv în sânge, apoi în salivă și înapoi în sistemul digestiv.

Aceștia pot fi utili pentru a vă menține organismul sănătos, deoarece par să funcționeze ca antimicrobieni în sistemul digestiv. Ele pot ajuta la uciderea bacteriilor, cum ar fi Salmonella.

Nitrații apar, de asemenea, în mod natural în apă. În unele zone, utilizarea îngrășămintelor poate duce la niveluri ridicate de nitrați care pot fi dăunătoare pentru copii. Din acest motiv, autoritățile sanitare reglementează nivelurile de nitrați din apa potabilă.

Legumele și fructele sunt cheia unui stil de viață sănătos și al unui organism sănătos, însă trebuie să fim atenți de fiecare dacă când le cumpărăm.

De exemplu, salata verde, spanacul, rucola, ridichile sau alte verdeţuri de primăvară sunt sănătoase, dar trebuie să ştii foarte bine cum au fost ele cultivate. 

Dacă acestea au crescut în soluri poluate, legumele atrag nitraţi, iar cercetările arată clar că cele mai predispuse la cantitățile mari de nitrați sunt produsele vegetalele cultivate în sere.

Mai mult, legumele cu frunze sunt cele mai predispuse.

"Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură.

Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)", susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Cum arată pastila anti-COVID, bazată pe ARN mesager, care înlocuiește vaccinul. Ideea revoluționară care va trata și CANCERUL sau ULCERUL

Atenție și la carnea procesată: Nitriții din ea formează cancerul

 

Carnea procesată înseamnă orice tip de carne care a fost prelucrată prin afumare, sărare, întărire sau conservare. În majoritatea cazurilor e vorba de produse din carne roșie, precum hot dog, cârnați, salam, șuncă, pastramă etc. 

Metodele utilizate pentru fabricarea cărnii procesate pot crea substanțe cancerigene. De exemplu, conform unui articol din 2018, prelucrarea cărnii cu nitriți poate forma substanțe cancerigene numite compuși N-nitrozo. De asemenea, afumatul bucăților de carne poate duce la producerea de hidrocarburi aromatice policiclice cancerigene (HAP).

Potrivit unei analize din 2019 carnea procesată este un factor major de risc pentru cancerul colorectal. O altă analiză din 2019 (link direct analiză) a constatat, de asemenea, că este legată de cancerul de stomac.

Într-o analiză din 2018 cercetătorii au stabilit că un consum ridicat de carne procesată a fost asociat cu un risc crescut de cancer de sân.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel