La ce să fii atent când cumperi ceapă și salată. Pericolul ASCUNS pentru sănătate: Ne MOR celulele și neuronii

Giorgiana Croitoru , Giorgiana Croitoru / 14 feb 2022 / 12:39
Foto: Pexels @Magda Ehlers
Foto: Pexels @Magda Ehlers

La ce trebuie să fii atent când cumperi legume.

Legumele și fructele sunt cheia unui stil de viață sănătos și al unui organism sănătos, însă trebuie să fim atenți de fiecare dacă când le cumpărăm.

De exemplu, salata verde, spanacul, rucola, ridichile sau alte verdeţuri de primăvară sunt sănătoase, dar trebuie să ştii foarte bine cum au fost ele cultivate. 

Dacă acestea au crescut în soluri poluate, legumele atrag nitraţi, iar cercetările arată clar că cele mai predispuse la cantitățile mari de nitrați sunt produsele vegetalele cultivate în sere.

Mai mult, legumele cu frunze sunt cele mai predispuse.

"Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură.

Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)", susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit realitatea.net

Cum arată pastila anti-COVID, bazată pe ARN mesager, care înlocuiește vaccinul. Ideea revoluționară care va trata și CANCERUL sau ULCERUL

Atenție și la carnea procesată: Nitriții din ea formează cancerul

 

Carnea procesată înseamnă orice tip de carne care a fost prelucrată prin afumare, sărare, întărire sau conservare. În majoritatea cazurilor e vorba de produse din carne roșie, precum hot dog, cârnați, salam, șuncă, pastramă etc. 

Metodele utilizate pentru fabricarea cărnii procesate pot crea substanțe cancerigene. De exemplu, conform unui articol din 2018, prelucrarea cărnii cu nitriți poate forma substanțe cancerigene numite compuși N-nitrozo. De asemenea, afumatul bucăților de carne poate duce la producerea de hidrocarburi aromatice policiclice cancerigene (HAP).

Potrivit unei analize din 2019 carnea procesată este un factor major de risc pentru cancerul colorectal. O altă analiză din 2019 (link direct analiză) a constatat, de asemenea, că este legată de cancerul de stomac.

Într-o analiză din 2018 cercetătorii au stabilit că un consum ridicat de carne procesată a fost asociat cu un risc crescut de cancer de sân.

Citește și: Sucul de Apio, băutura miraculoasă pentru sănătate și DIETĂ. Ce este și ce beneficii are

S-a descoperit CHEIA tratamentului pentru CANCERUL de ficat. Prof Dan Gabriel Duda: A fost o mare bucurie pentru noi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy